Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta

Masz swoja firmę ? Jak nie to załóż i spróbuj, bo to ciągła walka Kaska już nie wpływa cyklicznie co miesiąc na konto.
Nie dziękuję. Juz jedną mam i powiem szczerze, że czasem marzy mi się taka praca od 8 do 16 pięć dni w tygodniu, urlopy, l-4 cyklicznie wpływające kasa co miesiąc....

O ten tego.... Nigdzie tez nie napisałem ze mam cokolwiek przeciwko formie finansowania jaką jest leasing.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Pisałeś o "ukrywaniu dochodów", jak rozumiem w firmach przez przedsiębiorców. Podasz jakieś konkrety? Pytam bom ciekaw. Wytaczasz dosyć ciężkie działa więc wartałoby się czymś podepszeć, a nie rzucać ogólniki.
Nikt przecież nie twierdzi że u nas wszyscy są kryształowo uczciwi. Chodzi tylko o to żeby nie mieszać pojęć, bo za chwilę wyjdzie na to że osoby które działają zgodnie z prawem też są oszustami bo powinni oddać państwu to za co np. mogą rozwijać firmę. Przecież to zaprzeczenie roli podatku dochodowego w firmach.

Czyli chcesz żebym napisał Ci kto przy andrzejkowym stole dogadywał ze sobą wystawienie faktury kosztowej na kilkanaście tys i kto kupił do firmy laptopa za 8 tys na którym jego córka gra w Simon i na tym kończy się jego rola, a może kto w swoim sklepie często nie wydaje paragonów?
Litości....