Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 122

Wątek: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Odp: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

można płacić podatki i przy oszczędności państwa mieć wydatki.. a można też płacić PODATKI bo państwo ma przecież WYDATKI.... nie porównuj Hitlera bo on potrzebował pieniędzy na wojnę....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez damianko Zobacz posta
    Jestem prostym człowiekiem bez wykształcenia a w dodatku ze wsi i je rozumiem co jest dla ciebie konkretem a co nie. Jeśli możesz to zdefiniuj "konkret".

Jakie wkręty?
    Konkrety to jakieś dane, badania itd. Nie wiem po prostu jakie masz podstawy do wysnuwania tak daleko idących stwierdzeń, stąd moje pytanie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Bechamot - nie muszę się utrzymywać w GB z tej emerytury tylko w Polsce, a to już różnica.

A tak na koniec dodam, że właśnie usłyszałem naszych polityków planujących zwiększyć składkę zdrowotną w związku z "protestami w służbie zdrowia"

Zwijam się z tematu. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

daris.. serio? to ja się w takim razie zwijam z systemu
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem po co te wykręty. Piszesz o "ukrywaniu dochodów" i że to częsta praktyka. Poprosiłem o konkrety to dostałem bajania o "andrzejkowych stołach" i kto na czym gra.
    Kolekcjoner, po co tak naskakujesz na kolegę? Drążysz takie oczywiste rzeczy, że można zacząć podejrzewać że ty też emigrowałeś, wiele lat temu.
    Nie ma żadnych oficjalnych danych na ten temat, bo i skąd? Nawet instytucje państwowe mogą tylko szacować skalę procederu.
    To, o czym pisze damianko to jest rzeczywistość, którą ja sam obserwuję na co dzień. Prościej i dosadniej niż w poście #65 trudno to ująć.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Konkrety to jakieś dane, badania itd. Nie wiem po prostu jakie masz podstawy do wysnuwania tak daleko idących stwierdzeń, stąd moje pytanie.
    No to tak konkretnie GUS oszacował ze 2011 szara gospodarka w jednostkach zarejestrowanych wyniosla 9.4 PKB. Całkiem nie mało.
    Dowodzenie, że uciekamy od podatków jest jak przeprowadzenie dowodu, że 2+2=4. Niby można to robić tylko, że zwykły śmiertelnik nie widzi w tym sensu.

Nie znam absolutnie nikogo kto prowadzi działalność i jest w stanie jako pierwszy rzucić kamień.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kolekcjoner, po co tak naskakujesz na kolegę? Drążysz takie oczywiste rzeczy, że można zacząć podejrzewać że ty też emigrowałeś, wiele lat temu.
    Nie ma żadnych oficjalnych danych na ten temat, bo i skąd? Nawet instytucje państwowe mogą tylko szacować skalę procederu.
    To, o czym pisze damianko to jest rzeczywistość, którą ja sam obserwuję na co dzień. Prościej i dosadniej niż w poście #65 trudno to ująć.
    Pytam, bo znam bardzo dużo ludzi którzy uczciwie prowadzą firmy i nie bardzo rozumiem czemu wrzucanie wszystkich do jednego wora i generalizowanie jest czymś chwalebnym? Zresztą skąd u Was ta wiedza, to mnie najbardziej ciekawi?

Damianko, to co teraz piszesz nadal nie ma związku z tym Twoim stwierdzeniem powyżej. Albo posiadasz jakąś wiedzę którą się tu nie chcesz podzielić albo zwyczajnie generalizując obrzucasz ludzi błotem.

Krótko i węzłowato jak się kogoś publicznie oskarża o oszustwo (bo w świetle prawa ukrywanie dochodów tak jest traktowane) to dobrze pisać o konkretach, bo może się trafić ktoś kto nie łapie się do tego Waszego świata o którym piszecie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-01-2015 o 23:48
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Pytam, bo znam bardzo dużo ludzi którzy uczciwie prowadzą firmy
    A my znamy bardzo dużo takich, którzy żeby prowadzić firmy muszą to i owo ukryć przed państwowym łupieżcą żeby w ogóle móc te firmy prowadzić.

i nie bardzo rozumiem czemu wrzucanie wszystkich do jednego wora i generalizowanie jest czymś chwalebnym?
    Stwierdzenie że duża część małych firemek (nie wszystkie!) radzi sobie w ten sposób nie jest generalizowaniem, tylko stwierdzeniem faktu.
    Strzelasz focha jak dziecko, któremu ktoś właśnie powiedział że św. Mikołaj nie istnieje :-)

Zresztą skąd u Was ta wiedza, to mnie najbardziej ciekawi?
    Z życia, kolego Kolekcjoner, z życia.

Damianko, to co teraz piszesz nadal nie ma związku z tym Twoim stwierdzeniem powyżej. Albo posiadasz jakąś wiedzę którą się tu nie chcesz podzielić
    Ale czego ty oczekujesz, że ktoś ci napisze tutaj że ma na papierku najniższą krajową, a w rzeczywistości 3 czy 4 razy tyle? Albo że kupił/sprzedał lewą fakturę? To by było nierozsądne, nie uważasz?

Krótko i węzłowato jak się kogoś publicznie oskarża o oszustwo (bo w świetle prawa ukrywanie dochodów tak jest traktowane) to dobrze pisać o konkretach
    Ja tu żadnych oskarżeń nie widziałem, nikt nikogo palcem nie wskazał. Chyba trochę przewrażliwiony jesteś...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A my znamy bardzo dużo takich, którzy żeby prowadzić firmy muszą to i owo ukryć przed państwowym łupieżcą żeby w ogóle móc te firmy prowadzić.

Stwierdzenie że duża część małych firemek (nie wszystkie!) radzi sobie w ten sposób nie jest generalizowaniem, tylko stwierdzeniem faktu.
    Strzelasz focha jak dziecko, któremu ktoś właśnie powiedział że św. Mikołaj nie istnieje :-)

Z życia, kolego Kolekcjoner, z życia.

Ale czego ty oczekujesz, że ktoś ci napisze tutaj że ma na papierku najniższą krajową, a w rzeczywistości 3 czy 4 razy tyle? Albo że kupił/sprzedał lewą fakturę? To by było nierozsądne, nie uważasz?

Ja tu żadnych oskarżeń nie widziałem, nikt nikogo palcem nie wskazał. Chyba trochę przewrażliwiony jesteś...
    Focha? Chyba się mocno zapędzasz.
    Po prostu czuję się dziwnie czytając niczym nie poparte ploty podżyrowane jak rozumiem zaglądaniem do czyjejś kieszeni. A jeśli uważasz, że oszukiwanie jest powszechne i to jest norma no to mamy rzeczywiście bardzo inny ogląd rzeczywistości.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

jeśli uważasz, że oszukiwanie jest powszechne i to jest norma no to mamy rzeczywiście bardzo inny ogląd rzeczywistości.
    Tak ,jest powszechne.Tak ,jest to norma w naszym kraju.
    Oszukujemy wykorzystując ułomność aktów prawnych .
    Mówiąc "my" mam na myslisoby prywatne,małe firmy i korporacje,urzedników też.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów