można płacić podatki i przy oszczędności państwa mieć wydatki.. a można też płacić PODATKI bo państwo ma przecież WYDATKI.... nie porównuj Hitlera bo on potrzebował pieniędzy na wojnę....
można płacić podatki i przy oszczędności państwa mieć wydatki.. a można też płacić PODATKI bo państwo ma przecież WYDATKI.... nie porównuj Hitlera bo on potrzebował pieniędzy na wojnę....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bechamot - nie muszę się utrzymywać w GB z tej emerytury tylko w Polsce, a to już różnica.
A tak na koniec dodam, że właśnie usłyszałem naszych polityków planujących zwiększyć składkę zdrowotną w związku z "protestami w służbie zdrowia"![]()
Zwijam się z tematu. Pozdrawiam
daris.. serio? to ja się w takim razie zwijam z systemu
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Kolekcjoner, po co tak naskakujesz na kolegę? Drążysz takie oczywiste rzeczy, że można zacząć podejrzewać że ty też emigrowałeś, wiele lat temu.
Nie ma żadnych oficjalnych danych na ten temat, bo i skąd? Nawet instytucje państwowe mogą tylko szacować skalę procederu.
To, o czym pisze damianko to jest rzeczywistość, którą ja sam obserwuję na co dzień. Prościej i dosadniej niż w poście #65 trudno to ująć.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
No to tak konkretnie GUS oszacował ze 2011 szara gospodarka w jednostkach zarejestrowanych wyniosla 9.4 PKB. Całkiem nie mało.
Dowodzenie, że uciekamy od podatków jest jak przeprowadzenie dowodu, że 2+2=4. Niby można to robić tylko, że zwykły śmiertelnik nie widzi w tym sensu.
Nie znam absolutnie nikogo kto prowadzi działalność i jest w stanie jako pierwszy rzucić kamień.
Pytam, bo znam bardzo dużo ludzi którzy uczciwie prowadzą firmy i nie bardzo rozumiem czemu wrzucanie wszystkich do jednego wora i generalizowanie jest czymś chwalebnym? Zresztą skąd u Was ta wiedza, to mnie najbardziej ciekawi?
Damianko, to co teraz piszesz nadal nie ma związku z tym Twoim stwierdzeniem powyżej. Albo posiadasz jakąś wiedzę którą się tu nie chcesz podzielić albo zwyczajnie generalizując obrzucasz ludzi błotem.
Krótko i węzłowato jak się kogoś publicznie oskarża o oszustwo (bo w świetle prawa ukrywanie dochodów tak jest traktowane) to dobrze pisać o konkretach, bo może się trafić ktoś kto nie łapie się do tego Waszego świata o którym piszecie.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-01-2015 o 23:48
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A my znamy bardzo dużo takich, którzy żeby prowadzić firmy muszą to i owo ukryć przed państwowym łupieżcą żeby w ogóle móc te firmy prowadzić.
Stwierdzenie że duża część małych firemek (nie wszystkie!) radzi sobie w ten sposób nie jest generalizowaniem, tylko stwierdzeniem faktu.i nie bardzo rozumiem czemu wrzucanie wszystkich do jednego wora i generalizowanie jest czymś chwalebnym?
Strzelasz focha jak dziecko, któremu ktoś właśnie powiedział że św. Mikołaj nie istnieje :-)
Z życia, kolego Kolekcjoner, z życia.Zresztą skąd u Was ta wiedza, to mnie najbardziej ciekawi?
Ale czego ty oczekujesz, że ktoś ci napisze tutaj że ma na papierku najniższą krajową, a w rzeczywistości 3 czy 4 razy tyle? Albo że kupił/sprzedał lewą fakturę? To by było nierozsądne, nie uważasz?Damianko, to co teraz piszesz nadal nie ma związku z tym Twoim stwierdzeniem powyżej. Albo posiadasz jakąś wiedzę którą się tu nie chcesz podzielić
Ja tu żadnych oskarżeń nie widziałem, nikt nikogo palcem nie wskazał. Chyba trochę przewrażliwiony jesteś...Krótko i węzłowato jak się kogoś publicznie oskarża o oszustwo (bo w świetle prawa ukrywanie dochodów tak jest traktowane) to dobrze pisać o konkretach
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Focha? Chyba się mocno zapędzasz.
Po prostu czuję się dziwnie czytając niczym nie poparte ploty podżyrowane jak rozumiem zaglądaniem do czyjejś kieszeni. A jeśli uważasz, że oszukiwanie jest powszechne i to jest norma no to mamy rzeczywiście bardzo inny ogląd rzeczywistości.
Kapitan Wagner
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII