Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Mieszany widok

Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Co do AF jeszcze różnicy nie zauważyłem w działaniu. Może potrzebuję lepszych szkieł do tego. Na 500D nie narzekałem.
    Górny ekranik na razie nie czuję, że jest mi potrzebny. Podobnie usprawnienia filmowania, więc jak coś bym miał wybrać to 750D a nie 760D.
    Gibacz przydaje mi się w makro.
    Co do wizjera to jeszcze nadmienię, że niektórzy piszą że jaśniejszy i większy. No cóż, dla mnie różnicy nie ma.
    Jak na razie to 70D ma dla mnie za dużo rzeczy, których faktycznie nie wykorzystam. Może się jeszcze nauczę je wykorzystywać.
    Za jakiś czas się wypowiem po dłuższym użytkowaniu co jeszcze mi się w nim podoba/nie podoba i jaki sprzęt u mnie zostaje.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

pytanie tylko dlaczego skoro większsc tutaj (chyba 1 osoba poweidzala zebys kupil 70d) radzila inne rozwiązania ty wybraleś 70D, rozumiem że nie byles wczesniej w sklepie i nie sprawdziles aparatu, rozumiem tez ze nie miales go w rękach w zaden sposób aby przetestowac go i zobaczyc na wlsne oczy co jest ci przydatne a co nie? bo inaczej poprostu wyszło na to ze zalozyles temat, kompletnie zignorowales podpowiedzi kolegów, kupiłeś cos czego nie byles pewien a teraz jest ci smutno bo nie spełnił twoich oczekiwań... Nie mow ze ty jestes zawiedziony bo twoje 70d nie rozni sie od 70d innych ludzi, poprostu twoje wyobrazenia na temat zmiany xxxD na xxD byly zbyt duze. Sorki
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

Spokojnie Dużych różnic na 'plus' teraz nie widzisz, ale jak za jakiś czas wrócisz do 500d to wtedy wrażenie będzie już zupełnie inne. Dawno temu jak przechodziłem z 350d na 40D też miałem mieszane uczucia, ale po jakimś czasie użytkowania 40D i powrotu do 350d (aparatu się nie pozbyłem, został w domu) to różnica była naprawdę duża. A tymczasem szlifuj warsztat, technikę i ...rób zdjęcia.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Po prostu za zmianą sprzętu ( w tym przypadku aparatu) musi iść świadoma potrzeba zamiarów i znajomość braków tego co się posiada. Kupno aparatu dla własnego widzimisię to prywatna sprawa kupującego, ale nie przekłada się to na lepszą pracę ze sprzętem, czy lepsze zdjęcia. Jeżeli nie odczuwasz zmian i nie korzystasz z różnic na + względem 500d, to może 70d nie był Ci aż tak bardzo potrzebny?

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów