body 6D, robi się dramat, i wszystkim co próbowałem to nie trzyma. Butaprenu nie próbowałem jeszcze jak coś a wydaje mi się że może tym sie uda. Ktoś wie jaki klej jest do tego zalecany? Body rok po gwarancji wiec nie piszcie że mi serwis zrobi.
body 6D, robi się dramat, i wszystkim co próbowałem to nie trzyma. Butaprenu nie próbowałem jeszcze jak coś a wydaje mi się że może tym sie uda. Ktoś wie jaki klej jest do tego zalecany? Body rok po gwarancji wiec nie piszcie że mi serwis zrobi.
Więcej doświadczenia w tym temacie mają koledzy na żółtym forum :-)
A tak na poważnie - ponoć najlepiej sprawdza się taśma dwustronna 3M.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
ktoś tu chyba pisał, że butapren wchodzi w reakcje z plastykami body i z gumą więc raczej to nie jest najlepszy pomysł![]()
SONY
Dużo lepszy od butaprenu jest klej do obuwia. Jest bezbarwny i przeznaczony do klejenia gumy z tworzywami sztucznymi, więc powinno trzymać. Do kupienia w tubce za kilkanaście złotych.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Kolego, ja testowałem zwykłą taśmę dwustronną i się sprawdza na około półtora roku.Najlepiej kupić markową od 3M i zapomnieć. Dlaczego taśma? Bo da się ją w końcu jakoś odkleić jak by była taka potrzeba. Butapren i inne na rozpuszczalnikach wejdą w reakcje z okładziną.
Canon-fajna puszka i kilka szkiełek
kropelka
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!