Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Prośba o ocenę portfolio!

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Prośba o ocenę portfolio!

Admin przeniósł tutaj ten temat, argumentując przeniesienie tym, że w ofertach jest napisane "Ślub". Jeżeli chodzi o sprzęt to myslałem, że przeciętni klienci nie lubią czytać o fotografie, a raczej wolą dowiedzieć się czy zdjęcia będą wykonane profesjonalnym sprzętem, ale widocznie byłem w błędzie. Jeśli chodzi o zdjęcia to liczyłem na bardziej konstruktywne wypowiedzi. Coś w stylu "to zdjęcie jest do bani bo cośtam, tamto jest lepsze, ale zmieniłbym cośtam, to jest najlepsze ale brakuje jeszcze czegoś tam. Ogólnie popraw to, to i to, a w miarę fajne jest to, to i to."

Nie wiem kto to jest Adam T. i raczej nie pragnę wiedzieć. Proszę jedynie o konstruktywną krytykę bez docinek :-). Zawiść pozostawcie dla grup Facebook'owych :-)

Pozdrawiam serdecznie, Jan!

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Prośba o ocenę portfolio!

Cytat Zamieszczone przez needtofly Zobacz posta
    Nie wiem kto to jest Adam T. i raczej nie pragnę wiedzieć.
    i tym miłym akcentem własnie pokazujesz jak bardzo zalezy ci na wiedzy
    Bardzo waznym w samodoskonaleniu siebie nie tylko indywidualna praca ale tez podglądanie lepszych fotografów, dzieki czemu sami mozemy wyłapywałć pewne błędym różnice i to dlaczego nasze zdjęcia nie sątakie jak innych albo nie takie jak chcemy lub zakładamy.
    Zakładasz wątek który ma ocenic twoje całe portfolio, jest słabo moim zdaniem, to co w dziale prasa wyglada jakby kompletnie inna osoba obrabiała do tego co widaćw portretach, wg mnie tak jak wyzej 2/10 , wnętrza oraz ciuchy tez mnie nie interesują wiec wstrzymam się. Wątek jest w fotografii slubnej tak tez podpisujesz swoją strone a nie widzialem tam zadnego slubu... szkoda
    I jeszcze jedno zdanie wzbudza moją ciekawość "Jeżeli podobają Ci się nasze zdjęcia, to świetnie, bo fotografie z Twojej uroczystości będą jeszcze lepsze!" tzn że co ? do portretów, wnętrz i ciuchów podchodzisz z mniejszą dozą staranności i umiejętności? zabierasz gorsze body i gorsz e obiektywy ? bo nie kumam , tzn staram sie zrozumiec ze chodzi tutaj ze jest to marketing itp ale troche dziwnie, jak zadzwoni klient i powie " dziendobry panie Janie, chciałbym sesje portetową z moją rodziną ale zeby Pan sie przyłożył jak do ślubu " ...

Janie, nikt cie tutaj za rączke nie poprowadzi i nie da złotej rady, tymbardziej ci którzy z tego żyją, to jest proste, taka wiedze zdobywa sie latami oraz tysiącami godzin spędzonych przy komputerze oraz na sesjach, nie mowiac o wydanej kasie na kursy, ksiazki, programy, osprzęt foto oraz PC . Sorry ale to nie tak działa

Jedyne co mogę ci powiedzieć to jeżęli chcesz robić sluby i w to celujesz to twoja strona powinna się skupiać na tym, też nie ilość a jakośćjest wazna, wolałbym chyba miećprostąstronę z 10 zdjeciami na full screen jedno po drugim lecące z kontaktem do mnie jak całe portfolio zasypane byle jakimi zdjęcami. Jedno słabe zdjęcie może zepsuć odbiór całego reportażu . pozdrosy, chcesz to pisz na priv na forum wiecej hejtu dostniesz
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów