Witam serdecznie, z racji, że to mój pierwszy post na tym forum, a użytkownikiem Canona jestem od niedawna (wcześniej sony a390, sony a700) niedokońca wiedziałem w którym dziale założyć ten wątek. Jakotaką wiedzę na temat fotografii posiadam i coś tam umiem, aczkolwiek mój warsztat totalnie mnie nie zadowala, wciąż poszukuję kadrów z których się ciesze i jestem w trakcie kompletowania mojego idealnego, uniwersalnego zestawu w systemie Canona.

Proszę użytkowników mniej i bardziej zaawansowanych odemnie o ocenę mojego portfolio które znajduje się na stronie Fotograf - Reportaże, Sesje, Ślubne - Warszawa - Jan Sowa Proszę o ocenę przedewszystkim zdjęć ale także o kilka słów odnośnie przyjazności interfejsu na stronie oraz sposobu pogrupowania zdjęć, płynności działania galerii itd. :-)

Generalnie zdjęcia, które mam w portfolio to przerób od a390 aż do obecnego 1Dsa, niektóre z nich robiłem x lat temu i jest to porażka według mnie, ale wrzuciłem je tam, żeby potencjalny zleceniodawca widział cokolwiek ^-^.

Lubuję się w inteligentnych portretach z tematem, których nie potrafię robić i zdjęciach studyjnych. Bardzo chciałbym być dobrym reportażystą i w tym kierunku szlifuje mój warsztat. Jeżeli chodzi o zdjęcia wnętrz, które zamieszczone są w PF, to jest to moja pierwsza sesja wnętrz dla klienta. Stwierdził, że zdjęcia są super, więc ja stwierdziłem, że może nie są takie złe jak na pierwszą sesje "wnętrzniarską" i wrzuce aby cokolwiek tam było :-).

Dla ciekawskich i zawistnych dodam także iż sprzęt wymieniony na stronie jest w celach marketingowych i do wszystkich elementów wymienionych na stronie mam dostęp i korzystam z nich zależnie od charakteru zlecenia (nie wszystkich na raz), a na własność od niedawna posiadam leciwego acz świetnego w moich oczach Canona 1Ds mark I oraz obecnie żadnego obiektywu. Plany na przyszły tydzień to zakup 35L f1.4, sprzedałem w tym tygodniu 50mm f1.8 i 70-200 f4 L.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że zacnie się przedstawiłem :-)!

Janeczek!