Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Nagrywanie filmów - dlaczego jest nieporządane?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nagrywanie filmów - dlaczego jest nieporządane?

Wiem, jeden odcinek House też chyba 5D kręcili. Pełnoklatkowych kamer w sensownych pieniądzach praktycznie nie ma więc jak mus no to można ale w obecnej chwili to jest bardziej ciekawostka niż konieczność.
    Ostatnio też 5D używaliśmy - całkiem niezły obrazek ale upierdliwe w użyciu jak diabli .

BTW: "niski budżet" rozumiem jako bardzo niski budżet

Generalnie zmierzam do tego że osobiście wątpię w rozwijanie funkcji filmowych w nowych dslr Canona. Oni nie mają zwyczaju strzelania do własnej bramki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-12-2014 o 20:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Generalnie zmierzam do tego że osobiście wątpię w rozwijanie funkcji filmowych w nowych dslr Canona. Oni nie mają zwyczaju strzelania do własnej bramki.
    He, he. To po co zrobili Dual Pixel? Jak na razie AF w video to jedyne sensowne zastosowanie tej technologii. Poza tym uważam, że nadchodzący rok będzie rokiem hipermegapikseli (to mnie akurat nie interesuje wcale) oraz 4K. Te ostatnie będą za chwilę mieć wszyscy i Canon nie będzie mieć wyboru.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 28-12-2014 o 20:45

Miasto
    Pod Tatrami

"Wszyscy" - czyli Nikon .
    Co do kwestii Dual Piksel, to rozwiązanie można widzieć jako jeden z elementów koniecznych do wyeliminowania lustra. Zresztą w kamerach też jest więc było po co nie tylko ze względu na filmy w dslr.
    Z 4K póki co nie ma zapalenia płuc. Producenci przebierają nogami ale użytkownikom póki co jest to potrzebne jak świni wiosło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nikon też. Niekoniecznie w DSLR, ale np. w kompaktach czy w 1" bezlusterkowcach. 4K chętnie kupię, nawet jeśli to kogoś bawi. Wygląda jednak na to, że nie od Canona Muszę się zgodzić z przedstawicielem Sony, że jedną z podstawowych przyczyn spadku sprzedaży lustrzanek jest brak innowacyjności. Dlaczego nie sprzedawać ludziom 4K? Bo ktoś wie lepiej, że nie potrzebują? Wiele firm robi duże biznesy sprzedając ludziom to czego nie potrzebują Po co komuś lustrzanka z 50MPix? Kto tego potrzebuje? Ja nie potrzebuję. Takie samo rozumowanie. Ostatnio rozeznanie Canona w potrzebach użytkowników jest coraz słabsze. Przykłady? EOS M i G7X.

--- Kolejny post ---

P.S. Widziałem ostatnio 4K nakręcone przez amatora Samsungiem NX1. Szczęka mi opadła jeśli chodzi o rozdzielczość. Przy tym materiał z 5dIII wygląda jak papka bez szczegółów z jakiejś taniej zabawki typu smartfon.

Co do Canona, pewnie będzie mieć 4K szybko w jakimś kompakcie. Kupi wszystko co potrzebne od Sony
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 28-12-2014 o 21:57

Miasto
    Pod Tatrami

Ale przecież 4K już jest nawet w konsumenckich kamerach, ba nawet w telefonach (i to całkiem niezłe) i będzie go coraz więcej tego nikt nie neguje. Nie wiem w czym problem.
    Co do tego co gada Sony to niech oni się martią zeby nie zbankrutować a nie szukają wydumanych problemów u innych .

BTW: jak dla Ciebie 5D mkIII produkuje "papkę" to szkoda mojego czasu na takie bajdury.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-12-2014 o 21:54
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ale przecież 4K już jest nawet w konsumenckich kamerach, ba nawet w telefonach (i to całkiem niezłe) i będzie go coraz więcej tego nikt nie neguje. Nie wiem w czym problem.
    Problem w konwergencji Zainwestowałem w super optykę Canona i robię nią zdjęcia. Ale najwyraźniej Canon oczekuje, że kupię jakieś C300 czy cuś takiego żeby kręcić tym amatorskie filmy? Nie mam ochoty tego nosić, chcę dwa w jednym, wash @ go

BTW: jak dla Ciebie 5D mkIII produkuje "papkę" to szkoda mojego czasu na takie bajdury.
    Celowo podałem przykład najlepszego materiału z DSLR Canona, żeby pokazać, że 4K działa na odbiorcę.

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Zacząłem się nad tym zastanawiać po tym jak kupiłem 7D ze zniszczoną matrycą, wyglądała na idealnie czystą ale na zdjęciach pojawiało się kilka wypalonych miejsc. Sprzedający przyznał, że namiętnie kręcił filmy.
    Te wypalone miejsca jak wyglądają? Jak winietowanie tylko że na jasno?
    Jak rozpoznać że matryca ma już dość ? Chodzi mi o to że czasami nie widać ostrych uszkodzeń takich jak pionowe linie czy wyraźne plamy.
    Jak rozpoznać te subtelne objawy?
    Sposób z dekielkiem i długim czasem naświetlania jest dobrym wyznacznikiem stanu matrycy?
    Poczytałem ten wątek i ten wątek i kilka innych w których są widoczne stany awaryjne.
    Ale obawiam się tych które dopiero mogą się pojawić po tym jak kupię używany aparat.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów