Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jaki teleobiektyw do Canon 70D

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Jaki teleobiektyw do Canon 70D

Witam.

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Nikt nie wybierze ogniskowych za Ciebie. Ktoś może na rajdach używać fisha 8mm a inny tele 200mm.

Na twoim miejscu kupiłbym do zestawu 50mm 1.8 II oraz 70-200 F2.8 (jeśli budżet nie pozwala to najtańsza wersja czyli F4.0 bez IS).
    50mm 1.8 to tak do zabawy, tani jest zrobisz zdjęcie żonie
    Dziekuje za podpowiedz,nie chodzi mi tu za bardzo o pieniadze,tylko wiem,ze temat obiektywow jest duzy a sa tu profesjonalisci i moga polecac obiektywy za XXXXXXX tysiecy.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    świnie nawet mogą pisać
    nie umiesz czytać ze zrozumieniem wiec ciężko będzie pomoc
    a i nie jesteś pierwszy ,który szuka zooma
    przejrzyj forum, jak czegoś nie rozumiesz to spytaj nas albo mamy
    dasz rade
    święta są
    Pozostawie to bez komentarza bo znowu kogos sie tu zrazi..

Cytat Zamieszczone przez mareqm Zobacz posta
    Kup najjaśniejszy obiektyw na jaki Cię stać.
    Do zdjęć samochodów w ruchu potrzebne są krótkie czasy naświetlania.Stabilizacja obiektywu nic tu nie pomoże, samochodu nie "ustabilizuje".
    Polecam poczytać nieco o podstawach fotografii, np. zależnościach pomiędzy czasem a przysłoną.
    Zdecydowanie musze poczytac,bo nie stane sie w jeden dzien fotografem :-)

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Sprawa jest bardzo prosta. Niestety jednym obiektywem nie ogarniesz tematu F1 i rajdy samochodowe. Z bardzo prostego powodu. Na torze F1 podczas wyścigu fotograf znajduje się daleko od bolidu, a na rajdzie samochodowym czasami kilka metrów od pojazdu.
    Wszystko też zależny od tego jak rajd chcesz pokazać i jakie techniki Cię interesują. Czy robisz fotkę z bliska w szerokim ujęciu, czy stawiasz na panoramowanie, a może zbliżenie nadjeżdżającego samochodu.
    Na początek zerknij sobie: http://www.canon-board.info/pozostal...x-800px-97017/ i http://www.canon-board.info/dla-pocz...a-rajdy-31103/ .
    Na Rajdzie Nadwiślańskim używałem głównie Canona 70-200/2,8 L USM i Sigmy 17-50/2,8 OS HSM, ale i fish np Samyang 8/3,5 CSII byłby wielce pomocny. Posiadanie stabilizacji nie przeszkadza w sportach motorowych przy panoramowaniu, bo czasy są długie (1/125, 1/160s).
    Co do F1 to byłem 2 lata temu w sezonie ogórkowym na Nazionale di Monza. Jeździły sobie treningowo jakieś motocykle. Tu 70-200 to stanowczo krótki zoom. Lubię ciasne kadry i dlatego wiem, że Canon 100-400 byłby OK, no może Canon 300/4,0 w ostateczności.
    Na początek zainwestuj w 70-200 będzie w miarę uniwersalny.
    Dziekuje kolego,ta podpowiedz na pewno mi pomoze.
    Faktycznie,latwiej bylo wpisac "jaki obiektyw na rajdy" ale fora to nie moja mocna strona,zawsze sie na nich gubilem.
    W pierwszej kolejnosci skupie sie na obiektywie do rajdow bo zaliczam kilka w roku,a z obiektywem na F1 to poczekam,bo na ogol tylko raz w roku odiwedzam ta impreze,no,chyba ze w 2016 roku Robert powroci.

Bardz Tobie dziekuje

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    W fotografii są pewne zasady i prawdy oczywiste, które są takie same bez względu na markę sprzętu, a zamrożenie ruchu czy panoramowanie w każdym systemie wymaga tej samej wiedzy. Miałeś E500 przecież robiłeś jakieś zdjęcia, więc powinieneś wiedzieć co było ok, a czego ci brakuje. Nie ma też czegoś takiego jak obiektyw dla amatora do sportu. Obiektyw to narzędzie, musisz dobrać właściwe do wykonania konkretnej pracy, w tym przypadku zdjęć. Tu właśnie c100-400 jest jak najbardziej na miejscu. Jeżeli wydaje ci się na zdjęciu zbyt skomplikowany, kup obiektyw dla początkujących, niech to będzie c70-300 is usm. Po pierwszych zdjęciach będziesz wiedział czego ci brakuje. Przyłóż się i poczytaj trochę wątki na forum, zarówno w tym dziale, jak i w samych obiektywach. Są też galerie userów zajmujących się sportem, popatrz, zapytaj o konkretne sytuacje. I nie unoś się zbędnie. To nie jest właściwy sposób komunikowania się na forum. Pozdrawiam
    Masz racje,nie potrzebnie sie unioslem,ale jak ktos pyta jakiego SUV-a wybrac to nie podaje sie linka do otomoto.pl bo co to za pomoc i wzlaszcza jak ktos kogos nazywa leniwecem a sam pomaga w ten wspomniany sposob.

Tak,widze,ze temat mnie przerasta i zdecydowanie musze duzo poczytac.
    Dziekuje za podpowiedzi,wezme je sobie do serca i postaram sie ogarnac temat.

Tych co urazilem,przepraszam,ale wspomnialem wczesniej,ze nie mialem takiego zamiaru.

Milych Swiat w dalszym ciagu
    Ostatnio edytowane przez multivac ; 26-12-2014 o 13:47

Uprawnienia umieszczania postów