Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jaki teleobiektyw do Canon 70D

Domyślnie Jaki teleobiektyw do Canon 70D

Witam.
    Z aparatmi Canon mam do czynienia az dwa dni.
    Dostalem od zony pod choinke Canon 70D bo jezdzimy na rajdy i na F1 wiec ktos jej doradzil,ze ten bedzie szybki i odpowiedni.
    W zestawie jest obiektyw EFS 18-55 i szukam jakiegos teleobiektywu,ale nie z cen po 10 000 zl.

Myslalem o tym Canon EF 70-200 mm f/4L USM ale wyczytalem,ze nie ma stabilizacji obrazu,wiec ciezko chyba robic fotki z reki aut co jada ponad 200km/h
    Potem pomyslalem o ty Sigma AF 150-500 mm f/5-6,3 APO DG OS HSM Canon ale prawde mowiac wolalbym aby mi ktos kto sie zna cos polecil,bo ja mam tylko metlik w glowie.

Z gory dziekuje za sugestie.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Jaki teleobiektyw do Canon 70D

Leniom:zdecydowane :NIE .
    Ale sa tzw święta i nawet ze zwierzami sie dogadujemy .
    TELE DO 70D
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez multivac Zobacz posta
    Witam.
    Dostalem od zony pod choinke Canon 70D bo jezdzimy na rajdy i na F1 wiec ktos jej doradzil,ze ten bedzie szybki i odpowiedni.
    W zestawie jest obiektyw EFS 18-55 i szukam jakiegos teleobiektywu,ale nie z cen po 10 000 zl.

Myslalem o tym Canon EF 70-200 mm f/4L USM ale wyczytalem,ze nie ma stabilizacji obrazu,wiec ciezko chyba robic fotki z reki aut co jada ponad 200km/h
    Potem pomyslalem o ty Sigma AF 150-500 mm f/5-6,3 APO DG OS HSM Canon ale prawde mowiac wolalbym aby mi ktos kto sie zna cos polecil,bo ja mam tylko metlik w glowie.

Jak ktoś ci doradził 70D na rajdy to może i z obiektywem ci pomoże ?
    Ja na rajdy i F1 doradziłbym 7d + 100-400
    Ja robię z ręki samoloty (obiektywem bez stabilizacji) co lecą szybciej niż F1
    Nie dziwię się że masz mętlik w głowie, masz 70D z kitem a chcesz robić rajdy.
    Ile masz kasy na szkła, nowe czy używane ?

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Jak ktoś ci doradził 70D na rajdy to może i z obiektywem ci pomoże ?
    Ja na rajdy i F1 doradziłbym 7d + 100-400
    Ja robię z ręki samoloty (obiektywem bez stabilizacji) co lecą szybciej niż F1
    Nie dziwię się że masz mętlik w głowie, masz 70D z kitem a chcesz robić rajdy.
    Ile masz kasy na szkła, nowe czy używane ?
    Ty mi doradzasz obiektyw ten: EF 100-400/4,5-5,6L IS USM ???
    70D zostal wybrany tylko dlatego,ze ma LCD obracany,co duzo ulatwia podczas robienia zdjec w tloku,czyz nie?
    Latwiej sie robi zdjecia z gory i z dolu jak sie widzi co sie fotografuje.
    Zreszta i na tym forum widze,ze duzo ludzi woli 70D od 7D,ale to jak z autami,kazde auto ma swojego zwolennika.
    Kolego,a samolot przelatuje 20 metrow od Ciebie i robisz mu zdjecia?
    Do tej pory na rajdach uzywalem Olympusa E500 co juz jest starociem,wiec ni pisz mi ze 70D to kit,...
    Interesuje mnie nowy,ale jak wspomnialem wczesniej,nie 10 000zl bo amatorem jestem i zdjecia uzywam tylko dla wlasnych potrzeb.

Cytat Zamieszczone przez zysk
    Leniom:zdecydowane :NIE .
    Ale sa tzw święta i nawet ze zwierzami sie dogadujemy .
    Super doractwo,jestes tek leniwy,ze tylko przekierowania umiesz zapodawac,a nazywasz kogos innego leniwcem.
    Co mi dala twoja strona?
    Nic... ale ty zablysles :-)
    To taki zarcik,bo sa swieta i nawet swinie glos maja
    Ostatnio edytowane przez multivac ; 26-12-2014 o 01:15

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Nie ma to jak milo zaczac na forum. Czytaj co ludzie do Ciebie pisza, czytaj ze zrozumieniem, wyciagaj wnioski i dopiero odpisuj. KIT TO OKRESLENIE OBIEKTYWU DOLACZANEGO DO ZESTAWU CZYLI TWOJEGO 18-55
    Ja bym byl za 70-200 f2.8 lub wlasnie 100-400, na pewno nie za ta sigma o ktorej pisales.
    SONY

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie ma to jak milo zaczac na forum. Czytaj co ludzie do Ciebie pisza, czytaj ze zrozumieniem, wyciagaj wnioski i dopiero odpisuj. KIT TO OKRESLENIE OBIEKTYWU DOLACZANEGO DO ZESTAWU CZYLI TWOJEGO 18-55
    Ja bym byl za 70-200 f2.8 lub wlasnie 100-400, na pewno nie za ta sigma o ktorej pisales.
    Witaj.
    Masz racje,moze za bardzo mnie poniosly nerwy,ale co to za doractwo,jak ktos daje linka do obiektywow,to tak jak bym podal linka do strony z autami i sam wybieraj.
    Co do KIT to fakt,nie zalapalem.... ten obiektyw po prostu dawali w zestawie i tyle.

Teraz nie wiem dokladnie czy mowisz o EF 70-200/2,8L IS II USM ....obiektywie co kosztuje 8000 zl..... duzo,czy miales na mysli ten:
    EF 70-200/2,8L USM bo ten to okolo 4.400 zl
    A z drugiej strony 100-400 to chyba dla amatora za wysoka polka?!

PS.
    Nie mialem zamiaru nikogo urazic.
    Ostatnio edytowane przez multivac ; 26-12-2014 o 02:36

Nikt nie wybierze ogniskowych za Ciebie. Ktoś może na rajdach używać fisha 8mm a inny tele 200mm.

Na twoim miejscu kupiłbym do zestawu 50mm 1.8 II oraz 70-200 F2.8 (jeśli budżet nie pozwala to najtańsza wersja czyli F4.0 bez IS).
    50mm 1.8 to tak do zabawy, tani jest zrobisz zdjęcie żonie

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Ty mi doradzasz obiektyw ten: EF 100-400/4,5-5,6L IS USM ???
    70D zostal wybrany tylko dlatego,ze ma LCD obracany,co duzo ulatwia podczas robienia zdjec w tloku,czyz nie?
    Latwiej sie robi zdjecia z gory i z dolu jak sie widzi co sie fotografuje.
    Zreszta i na tym forum widze,ze duzo ludzi woli 70D od 7D,ale to jak z autami,kazde auto ma swojego zwolennika.
    Kolego,a samolot przelatuje 20 metrow od Ciebie i robisz mu zdjecia?
    Do tej pory na rajdach uzywalem Olympusa E500 co juz jest starociem,wiec ni pisz mi ze 70D to kit,...
    Interesuje mnie nowy,ale jak wspomnialem wczesniej,nie 10 000zl bo amatorem jestem i zdjecia uzywam tylko dla wlasnych potrzeb.

Super doractwo,jestes tek leniwy,ze tylko przekierowania umiesz zapodawac,a nazywasz kogos innego leniwcem.
    Co mi dala twoja strona?
    Nic... ale ty zablysles :-)
    To taki zarcik,bo sa swieta i nawet swinie glos maja
    świnie nawet mogą pisać
    nie umiesz czytać ze zrozumieniem wiec ciężko będzie pomoc
    a i nie jesteś pierwszy ,który szuka zooma
    przejrzyj forum, jak czegoś nie rozumiesz to spytaj nas albo mamy
    dasz rade
    święta są
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 26-12-2014 o 04:17
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał

Kup najjaśniejszy obiektyw na jaki Cię stać.
    Do zdjęć samochodów w ruchu potrzebne są krótkie czasy naświetlania.Stabilizacja obiektywu nic tu nie pomoże, samochodu nie "ustabilizuje".
    Polecam poczytać nieco o podstawach fotografii, np. zależnościach pomiędzy czasem a przysłoną.

Witam.

Sprawa jest bardzo prosta. Niestety jednym obiektywem nie ogarniesz tematu F1 i rajdy samochodowe. Z bardzo prostego powodu. Na torze F1 podczas wyścigu fotograf znajduje się daleko od bolidu, a na rajdzie samochodowym czasami kilka metrów od pojazdu.
    Wszystko też zależny od tego jak rajd chcesz pokazać i jakie techniki Cię interesują. Czy robisz fotkę z bliska w szerokim ujęciu, czy stawiasz na panoramowanie, a może zbliżenie nadjeżdżającego samochodu.
    Na początek zerknij sobie: http://www.canon-board.info/pozostal...x-800px-97017/ i http://www.canon-board.info/dla-pocz...a-rajdy-31103/ .
    Na Rajdzie Nadwiślańskim używałem głównie Canona 70-200/2,8 L USM i Sigmy 17-50/2,8 OS HSM, ale i fish np Samyang 8/3,5 CSII byłby wielce pomocny. Posiadanie stabilizacji nie przeszkadza w sportach motorowych przy panoramowaniu, bo czasy są długie (1/125, 1/160s).
    Co do F1 to byłem 2 lata temu w sezonie ogórkowym na Nazionale di Monza. Jeździły sobie treningowo jakieś motocykle. Tu 70-200 to stanowczo krótki zoom. Lubię ciasne kadry i dlatego wiem, że Canon 100-400 byłby OK, no może Canon 300/4,0 w ostateczności.
    Na początek zainwestuj w 70-200 będzie w miarę uniwersalny.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów