Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Statyw Benro A-300EX nie chce współpracować z moim 60D

Domyślnie Statyw Benro A-300EX nie chce współpracować z moim 60D

Witam!

Jakiś miesiąc temu został zakupiony statyw Benro A-300EX. Wczoraj na gwiazdkę został rozpakowany, lecz pojawił się pewien problem.

Wszystko jest pokazane na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=Dv2QZYkBmFM

Nie potrafię ustawić dobrej stabilności w osi Y. Gdy ustawię aparat pod pewnym kątem, zjeżdża mi on w dół lub w górę (co widać na filmiku przy 1:10). Nie mam pojęcia w jaki sposób dokręcić śrubkę (jestem dość delikatny w te sprawy, ponieważ nie chcę też statywu poniszczyć już pierwszego dnia), o ile jest taka możliwość. A może to wada fabryczna? Ktoś może ma taki statyw i wie w jaki sposób odkręcić taką okrągłą część (paznokieć nie daje rady) w miejscu, gdzie się przechyla?

Dodam, że problem ten występuje nawet wtedy, jak podłączę sam body (a co jeszcze, jak podłączę obiektyw ważący ponad kilogram...).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Statyw Benro A-300EX nie chce współpracować z moim 60D

Nie miałem nigdy takiego statywu, ale z tego co się orientuję to blokuje się go (chyba jak wszystkie, ale mogę się mylić) przez dokręcenie rączką którą ustawiasz. Kręcisz w prawo blokuje się, kręcisz w lewo - odblokowuje.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

po co piszesz o statywie jak on nie ma nic do tego? to kłopot masz z głowica hd-18, która;
    albo jest walnięta
    albo nie potrafisz dokręcić
    daj komuś niech dokręci ,jak mu się nie uda to reklamacja
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Nie miałem nigdy takiego statywu, ale z tego co się orientuję to blokuje się go (chyba jak wszystkie, ale mogę się mylić) przez dokręcenie rączką którą ustawiasz. Kręcisz w prawo blokuje się, kręcisz w lewo - odblokowuje.
    Dzięki za wskazówkę. Postanowiłem zamienić te rączki i co dziwne, wszystko teraz jest okej. A wyglądają niby tak samo.

Czyli wszystko w porządku, dziękuję!

Uprawnienia umieszczania postów