Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Trzeszczący spust migawki 60D

Domyślnie Trzeszczący spust migawki 60D

Witam, kupiłem używanego 60D i jestem z jego stanu ogólnie zadowolony. Denerwuje mnie jedynie trzeszczący spust migawki, jest to mój drugi 60D i w tamtym wszystko było cicho. Z samym spustem poza dźwiękami jakie wydaje nie dzieje się nic złego. Czytałem o sposobie z zalewaniem alkoholem, ale dotyczył on 40D. Teraz moje pytanie, da się coś z tym trzeszczeniem zrobić? czy ten sposób z zalaniem aparatu alkoholem (filmik z 40D) nadaje się do 60D?

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Trzeszczący spust migawki 60D

Możesz śmiało zalewać (Izopropanolem)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez neosan Zobacz posta
    Witam, kupiłem używanego 60D i jestem z jego stanu ogólnie zadowolony. Denerwuje mnie jedynie trzeszczący spust migawki, jest to mój drugi 60D i w tamtym wszystko było cicho. Z samym spustem poza dźwiękami jakie wydaje nie dzieje się nic złego. Czytałem o sposobie z zalewaniem alkoholem, ale dotyczył on 40D. Teraz moje pytanie, da się coś z tym trzeszczeniem zrobić? czy ten sposób z zalaniem aparatu alkoholem (filmik z 40D) nadaje się do 60D?
    Zalewałem 350D i 40D. Wszystko było ok. Nie wiem jaki to filmik ale ja po wyjęciu wszystkich baterii, wlewałem Izo przez komorę baterii stawiając aparat na spuście "do góry nogami". W 350 d nie pomogło do końca za 1 razem, więc przez atomizer wpsikiwałem izo jednocześnie naciskając spust - pomogło. Dobrze odczekać z godzinę przed włączeniem aparatu na wypadek gdyby się coś tam izo ostało.

Byłem we wszystkich sklepach w mieście w których wydawało mi się, że może być izopropanol ale niestety nigdzie go nie mieli. Spróbowałem szczęścia jednak jeszcze w serwisie komórkowym i zgodził się serwisant odlać mi mały słoiczek 100ml (za darmo, jako że święta idą) 60D już po płukance, teraz czekam aż wszystko odparuje i potem napisze czy pomogło
    Ostatnio edytowane przez neosan ; 24-12-2014 o 11:13

Okej, zrobiłem płukankę dwa razy i trzeszczenie przeszło, tak więc dzięki za odpowiedzi i wesołych świąt

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów