Ten Photix wygląda jak kolejny klon 580. Jaka jest jakość wykonania, spasowanie, materiały...?
Ten Photix wygląda jak kolejny klon 580. Jaka jest jakość wykonania, spasowanie, materiały...?
Jakosc wykonania, materiał oraz spasowanie na wysokim poziomie nic nie skrzypi trzymajac w dłoni czuje sie solidne wykonanie wg mnie do pracy jak i jakosci wykonania nie mozna sie przyczepic warta swojej ceny polecam miałem przed nia chinczyka YN ta jest napewno lepiej wykonana
Mitros jest super wykonany i solidny. Mam dwa z przygodami (spadł na bruk ze statywu oraz utopił sie w jeziorze) i dla mnie lepiej błyska niż 580II. Przypomina z wyglądu 580II ale ma inne menu, dla mnie prostsze. Zwykły Mitros kosztuje teraz 849 zł i chyba jest to lepsze rozwiązanie niż Metz.
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Testowo zdecydowałem się na YN-500EX. GN 53 - wystarczy, HSS jest. Jak będzie działać w praktyce - jak nie sprawdzę to się nie dowiem. Fotozakupy sprzedają to teraz za śmieszne 439 zł. Jak mi się nie spodoba to mam klienta który obiecał odkupić za 400 i będę szukał dalej.
Ostatnio edytowane przez ds74 ; 22-12-2014 o 19:24
500ex nie wyzwala na drugą kurtynę ze starym 5d - reszta funkcji działa prawidłowo.
A ja ciągle szukam jakiejś niesystemowej taniej lampki z HSS ale tak żeby wszystko włącznie z wyzwalaniem na drugą kurtynę działało na starej 5tcektoś zna taką lampę?
Te jakieś nowe wynalazki PIXEL MAGO? ktoś zaproponował Meike MK-600? może to? ktoś wie? ktoś testował? :c
SONY
Akurat dla mnie wyzwalanie na drugą kurtynę jest bez znaczenia.