Strona 26 z 35 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 346

Wątek: Głębokie rozważania nad głębią ostrości ;).

Domyślnie Odp: Głębokie rozważania nad głębią ostrości ;).

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    takie rzeczy robisz w 2 sekund w PS

i tak mi to wyglada.
    szkoda oczu na analize.
    potwierdza mi to zaleznosc jaka wielokrotnie stwierdzilem : im wieksza hala - tym wiekszy podpis pod zdjeciem :-)))

ja nie rozumiem , ze ludzie nie wstydza sie pokazywac takie cos jako przyklady czegos .
    chyba tylko jako przyklad braku poczucia estetyki i smaku.
    W PS to już nie to samo co oryginalny lensbaby. Miałem okazję pobawić się tym wynalazkiem i podjarałem się. W konsekwencji prawie kupiłem na eBay ten plastik. To akurat jest nieudolny przykład zastosowania tego obiektywu.
    Janusz Kamiński swego czasu też się nim zachwycał.
    Pewnie, że PS daje możliwości zdewastowania zdjęcia, ale niektórzy wolą obiektyw: https://www.flickr.com/photos/nicole...8wi15c-2Yzkux/
    Identyczna sprawa jest z efektem TS i tu już wybór jest prosty PS, albo bardzo drogi obiektyw.
    Czasami ludzie próbują zastępować filtr polaryzacyjny PS-em. O ile dla nieba może i wystarczy, to już do H2O lepiej kupić oryginalny filtr.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    W PS to już nie to samo co oryginalny lensbaby. Miałem okazję pobawić się tym wynalazkiem i podjarałem się. W konsekwencji prawie kupiłem na eBay ten plastik. To akurat jest nieudolny przykład zastosowania tego obiektywu.
    Janusz Kamiński swego czasu też się nim zachwycał.
    Pewnie, że PS daje możliwości zdewastowania zdjęcia, ale niektórzy wolą obiektyw: https://www.flickr.com/photos/nicole...8wi15c-2Yzkux/
    Identyczna sprawa jest z efektem TS i tu już wybór jest prosty PS, albo bardzo drogi obiektyw.
    Czasami ludzie próbują zastępować filtr polaryzacyjny PS-em. O ile dla nieba może i wystarczy, to już do H2O lepiej kupić oryginalny filtr.
    pewnie ze nie bedzie to samo, ale czy musi byc?
    w ps zrobisz to lepiej.
    to nie chodzi o to zeby stosowac jakies tam efekty , tylko aby one mialy uzasadnienie plastyczne , tematyczne , logiczne - sluzyly przekazowi na sposob obrazu.

tutaj nie maja zadnego z nich.

co za problem rozmyc w ps sciane z lewej strony ?
    wyglada nie gorzej niz prawa - minuta zabawy , ale gdyby bylo to cos powaznego, to trzebaby starannosci .

Pełne uzależnienie Awatar aptur

co za problem rozmyc w ps sciane z lewej strony ?
    Teraz wygląda nawet lepiej. Zrób jeszcze kobietę ostrą i zdjęcie będzie wreszcie ok.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Teraz wygląda nawet lepiej. Zrób jeszcze kobietę ostrą i zdjęcie będzie wreszcie ok.
    zero problemu , ale za to biore juz pieniadze. jako odszkodowanie za babranie sie w .... :-)))

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

zero problemu , ale za to biore juz pieniadze. jako odszkodowanie za babranie sie w .... :-)))
    To nawet logiczne i zgodne z prawami termodynamiki, boke jest za darmo ale wyostrzenie drogo kosztuje...
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To nawet logiczne i zgodne z prawami termodynamiki, boke jest za darmo ale wyostrzenie drogo kosztuje...
    Uważam że nic nie jest za darmo.
    Przecież ludzie płacą kupę kasy aby mieć dobry bokeh, co by to miało nie oznaczać.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Piękny bokeh można mieć za pół darmo, a w zasadzie prawie za darmo- polecam Zuiko OM 4/75-150 mm. Ma tylko te wady, że nie ma AF i trzeba ręcznie domykać przesłonę ;-)
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

A mnie tam się podoba bokeh z lensbaby: https://www.flickr.com/photos/edward...-6fo9Bz-69m5Ho
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Uważam że nic nie jest za darmo.
    Przecież ludzie płacą kupę kasy aby mieć dobry bokeh, co by to miało nie oznaczać.

jp
    Ludzie płaca, żeby mieć dobry bokiech w super ostrym i jasnym szkle z dwidziestoma soczewkami
    Natomiast dobre boke w prostym mydlanym szkle łatwo zrobić. Takoż, wiele starych manualnych szkieł za grosze ma dobre boke, niektóre sa nawet również całkiem ostre.

Poza tym, rozmydlić w photoszopach jest też zawsze łatwiej niż dobrze wyostrzyć. Rozmydlić można każde zdjęcie, ale wyostrzyć mydlane już trudniej, co oczywiste. Entropii pan nie oszukasz.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Przesadzasz . Każdemu inny bokeh się podoba a jaki wyjdzie na focie to można tylko z grubsza podejrzewać.
    Efekt końcowy zależy od kierunku światła,tła ,przesłony,konstrukcji obiektywu,odległości obiektu do tła i wielu innych czynników.
    IMHO: ładny bokeh to kwestia przypadku,zarówno przy f=2 jak i f=11.
    a piekne bokehy mozna otrzemać z "bezcennych" starych obiektywów :
    rożnych zenitarów,takumarów czy innych porstów .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 26 z 35 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów