Pokaż wyniki od 1 do 10 z 346

Wątek: Głębokie rozważania nad głębią ostrości ;).

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Głębokie rozważania nad głębią ostrości ;).

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Czy wątek:
    Głębokie rozważania nad głębią ostrości
    nie upadł tak głęboko,że sięgnął dna ? .
    Przecież tego nikt nie czyta,tylko przeleci po bezmyślnie powtarzanych argumentach/wywodach.
    Trochę powagi.
    Nie widzisz, że człowiek pisze prace doktorską .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Trochę powagi.
    Nie widzisz, że człowiek pisze prace doktorską .
    Problem ostrości i w szczególności głębi ostrości w aspekcie praktycznym jest w większości zastosowań "mało interesujący", po prostu się "widzi".
    O tyle w aspekcie opisu zjawiska jest trochę bardziej złożony.
    Na tyle że możliwe jest, jak wykazują liczne fora dyskusyjne, wiele różnych bardziej lub mniej zbliżonych do science-fiction poglądów.

Nie potrzebowałem do tej pory szczegółowej wiedzy o matrycach, ale trochę się w to "wgryzam"
    No i dla mnie zaskoczenie, okazuje że GO zależy również od ISO (pewno bardzo mało, chcę dotrzeć jaka ta zależność ilościowa jest)

To dla mnie jak rozwiązywanie rebusów, ciekawi mnie.

cobalt.

....Nie widzisz, że człowiek pisze prace doktorską .

Nie doceniasz mnie.
    Praca doktorska świadczy tylko że "posiadacz" tego tytułu, w danej dziedzinie, rozumie zjawiska, rozumie istniejące powiązania/zależności, umie prowadzić badania, prawidłowo wyciągać wnioski itd
    Tylko tyle
    Dopiero habilitacja zaświadcza że stworzył coś nowego, wartościowego o czym świat do tej pory nie wiedział, nowe spojrzenie z nowymi wnioskami itd

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-01-2015 o 11:54
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ...To dla mnie jak rozwiązywanie rebusów, ciekawi mnie...
    Dla mnie rozkład GO wystarcza na poziomie kalkulatora i przycisku w body po lewej stronie. Który to jest w 7D praktycznie bezużyteczny. Może w lustrach FF pomaga, ale mnie w APS-C nie ułatwia życia.

Oczywiście Ty jak masz czas i chcesz zgłębiać temat, to życzę powodzenia. Tylko pamiętaj, że zawsze będziesz mógł sobie wprowadzać dodatkowe zmienne i niewiadome.
    Np gęstość ośrodka (dym, woda), wpływ promieniowania UV itd. Większość z nich ma bezpośredni wpływ na pracę AF, ale może i na rozkład GO również. Warto to sprawdzić.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów