Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

DOPRECYZOWUJĘ
    Obecnie w UPC mam za 105 PLN
    TV pakiet MAX Extra HD z dekoderem z nagrywarką (takim jak pokazał Merde)
    Internet z Wi-fi do30 Mb/s
    Telefon, z którego przez ostatni rok skorzystałem z 5 razy - tak naprawdę swego czasu mi wcisnęli bo w kupie było taniej...

Jeżeli chodzi o NETIA to byłoby w technologi HFC za 49,90
    TV - sam bym sobie złożył kanały, które mi odpowiadają - to już mam rozgryzione i dla mnie w pełni jest to OK.
    Co do TV to brak nagrywarki, ale do dekodera można dokupić dysk zewnętrzny.
    Internet z Wifi do 100 Mb/s
    Telefonu - brak - zresztą i tak nie chcę

W skali roku oszczędność względem UPC to ok. 660 zł minus jakieś 200 zł dysk, więc jakaś kasa to jest.

Mam gorącą prośbę by wypowiedzieli się przede wszystkim użytkownicy technologi HFC, bo to przede wszystkim mnie interesuje.

Co do UPC to jestem klientem od poand 6 lat i przez ten okres internetu nie było może łącznie ze 4 godziny - tak więc zero zastrzeżeń, a dekoder raz mi wymieniali i było to bardzo szybko.
    Poza ceną jestem ogólnie zadowolony, ale wszyscy kasę liczą to dlaczego ja nie mogę
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 19-12-2014 o 18:18

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Obecnie w UPC mam za 105 PLN
    TV pakiet MAX Extra HD z dekoderem z nagrywarką (takim jak pokazał Merde)
    Internet z Wi-fi do30 Mb/s
    Telefon, z którego przez ostatni rok skorzystałem z 5 razy - tak naprawdę swego czasu mi wcisnęli bo w kupie było taniej...
    Proponuję ci zatem następujące rozwiązanie: wypowiedz im umowę i spokojnie czekaj na kontakt.

Ja wcześniej miałem łącze 50/5 Mbps + WiFi, Max Extra HD z nagrywarką (bez telefonu, bo stacjonarny telefon to teraz jak budka telefoniczna - przeżytek), za to łącznie płaciłem 136 złotych.
    Niedawno dostałem pismo, że podwyższają mi prędkość łącza do 120/10 Mbps i w związku z tym abonament wzrośnie o 7 złotych.
    Psychologiczną barierą jest dla mnie kwota 120 zł (tzn. płacenie więcej za TV i Internet wydaje mi się zdzierstwem) którą - jak widać - przekraczałem.
    Dodatkowo podobny numer UPC wycięło mi już po raz drugi, więc tym razem moja cierpliwość się skończyła i złożyłem wypowiedzenie.
    Teoretycznie powinienem odrzucić ich ofertę (złota zasada: dopiero trzecia propozycja jest sensowna), ale szczerze powiedziawszy spodziewałem się że "na dzień dobry" będą próbować mi wcisnąć za tamą kwotę jakiś "gratis" typu HBO na pół roku.

Ku mojemu zdziwieniu - oferta jaką dostałem była lepsza - mam pozostać przy tym co mam (tj. 120/10 Mbps z WiFi + Max Extra HD z nagrywarką) + 1 miesiąc HBO za friko (uwaga: trzeba przed upływem miesiąca zrezygnować) ale... za 105 złotych.
    Zatem rachunek jest prosty - zamiast poprawić sobie rentowność o 5% UPC ją sobie pogorszyło o jakieś 26%. Genialne posunięcie :-)

Walcz, chłopie. Skoro nie potrzebujesz telefonu - zrezygnuj z niego.

PS: Na stronie Netii nie widzę takiej oferty jak opisujesz, za samo łącze do 100 Mbps chcą sześć dych...
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 19-12-2014 o 18:49
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Dla mnie priorytetem jest przede wszystkim obniżenie ceny. Prędkość internetu tą co mam jest w pełni wystarczająca, tym bardziej że po wifi na kompie i tak mam ok 20 Mb/s, zresztą nie potrzebuję więcej. Wypowiedzenie złożyłem dziś

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Dla mnie priorytetem jest przede wszystkim obniżenie ceny.
    W takim razie prowadź negocjacje dokładnie w tym kierunku. Ja dostałem więcej za mniej, więc ogólnie jestem zadowolony.

Prędkość internetu tą co mam jest w pełni wystarczająca, tym bardziej że po wifi na kompie i tak mam ok 20 Mb/s
    Też tak miałem, na jakimś donglu od Asusa (w komputerze stacjonarnym) i przez długi czas zwalałem winę na router od UPC. Na kablu z bez problemu było 50 Mbps (bo takie łącze miałem wcześniej), po WiFi - 22-23 Mbps. A niby urządzenie 54 Mbps.

Coś już napisał Awatar mariusz231

Jak wypowie umowe to nie jest tak, ze ma sie bana na 3 miesiace? Takie zabiezpiecznie w vectre jest... kiedys mialem aster takze tak bylo...

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
    C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Na mojej wsi nie mam w czym wybierać.
    Po wielu latach Dialogu odziedziczyłem Netię i jest normalnie. Net, TV., telefon.
    Alternatywą jest tylko TPSA - po moim trupie
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mariusz231 Zobacz posta
    Jak wypowie umowe to nie jest tak, ze ma sie bana na 3 miesiace? Takie zabiezpiecznie w vectre jest... kiedys mialem aster takze tak bylo...
    Termin wypowiedzenia to 1 pełny cykl rozliczeniowy (w moim przypadku byłoby to blisko dwa miesiące), to daje dosyć dużo czasu na podjęcie ostatecznej decyzji. A że będą dzwonić z lepszą ofertą - to pewne.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mariusz231 Zobacz posta

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
    Ja będę miał, ale żona nie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Mam Internet od Netii, kiedyś miałem telefon. Infolinia to porażka, wydzwaniają o dziwnych porach, wciskają usługi, których się nie zamiawiało (co trudno udowodnić, gdy kontaktowali się przez telefon) i trudno się ich pozbyć (wreszcie mi się udało). Kontakt mailowy - obsługa bardzo miła, szybka, udzielają odpowiedzi, które kompletnie nic nie dają. Wcześniej był problem z drastyczną nierownościa: by włączyli usługę, wystarczyła deklaracja ustna (lub ich przekonanie, ze takowa miała miejsce), by to odwołać, trzeba było wysyłać listy polecone. Czekam z utęsknieniem na koniec umowy. Wybiorę konkurencję, choćby była droższa.

Bywalec

wypowiadaj umowę, zadzwonią na pewno, nie dogaduj się od razu, zadzwonią ponownie z lepszą ofertą...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów