Dzięki. Trochę mnie zmartwiłeś. bo liczyłem właśnie na dobrą współpracę drukarki z firmowym tuszem.
Dzięki. Trochę mnie zmartwiłeś. bo liczyłem właśnie na dobrą współpracę drukarki z firmowym tuszem.
Dobrze wspolpracuje, wg mnie sie mniej zatyka glowica niz na oryginalach, ale chemicznie to inny tusz. Dlatego tez jest tak tani. Profili pod L800 nie mozna wykorzystac bo sterownik inaczej stawia kropki w celu uzyskania danego koloru. Niektorzy twierdza ze mozna te drukarki zalewac tuszem pigmentowym, bo glowica jest taka sama albno bardzo podobna. Ja bede probowal z jakis czas ;-).
U mnie historia wyglądała tak. Na samym początku wydruki z tuszu trigon ink były zadowalające ( pomijam trwałość ) ale z czasem pojawiało się coraz więcej fioletowego zafarbu. Nawet kolega z forum nie poradził profilami ( właściwie temat nie był dostatecznie drążony). Do wydruku wizytówek wystarczało. Teraz mam już tuszu na dnie. Obiecałem sobie zalać ją teraz org pakowanym w butelki 70 ml. Ale po tym co piszecie robi mi się mętlik w głowie. Czy jeszcze ktoś potwierdzi że oryginalny tusz mniej zasycha?