Witam wszystkich tu zaglądających

Poszukuję od kilku dni obiektywu do robienia zdjęć ostrych jak żyletka, tak jak w temacie identyczne części jakie będę fotografował znajdują się pod adresem poniżej (zamieściłem akurat tą stronę ponieważ uważam że spośród wielu firm specjalizujących się w regeneracji, zdjęcia części są ostre).

TTT Otomotiv LTD. ŞTİ. Caliper repair kit, caliper repair kits, brake caliper, brake caliper repair kits, brake caliper repair, truck trailer parts

Szukam szkła do 1500 złotych, troszkę jak przeskoczy budżet nic się nie stanie.
Po przejrzeniu i zapoznaniu się z niektórymi postami podam obiektywy, na które zwróciłem uwagę, przejrzałem też mnóstwo zdjęć na www.flickr.com

Canon EF 85 mm f/1.8 USM
Canon EF 50mm f/1.4 USM
Canon EF-S 60 mm f2.8 Macro USM
Canon EF 40mm f/2.8 STM

o mały włos nie kupiłem

Canon EF 50MM 1.8II

Mam dylemat ponieważ szukam obiektywu, który będę też wykorzystywał do portretowania.
Dodatkowo myślę o stole bezcieniowym oświetlanym z lewej, prawej strony i pod stołem + Lampa błyskowa Delta Macro LED FC 110 RING (pomysł na pierścień wziął się po przeczytaniu posta związanego ze zdjęciami robionymi przez stomatologa)

Znalazłem na forum odpowiedź jaki obiektyw do fotografii wnętrz, Tokina 11-16 mm f/2,8 AT-X PRO DX II.

Czekam cierpliwie na udzielenie cennych na wagę złota wypowiedzi.