Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
ludzie, 5dMK3 trafia w punkt. Jeżeli jest zdjęcie nietrafione to jest wina fotografa (99%) - przynajmniej ja tak mam. Oczywiście nie oczekujcie, że będzie trafiało zawsze i w każdych warunkach - to fotograf ma wiedzieć, kiedy puszka ma szanse trafić, a kiedy nie i odpowiednio reagować (przestawiając na MF, przeostrzając ręcznie, czy też robiąc serię ujęć). Ale nie zrzucajcie winy na AF. Wg. mnie AF w 5Dmk3 i 1Dx (prawdopodobnie też w 7Dmk2) to są najlepsze AF jakie istnieją obecnie na rynku - nawet Nikon D4S chwilowo jest w tyle. Więc jak ktoś mówi, że nie trafia, to po prostu nie umie robić zdjęć i tyle. Sorry. Trzeba być krytycznym wobec siebie i nie wymagać od sprzętu cudów.

--- Kolejny post ---

Akurat w 85/1.2 to raczej sugeruję właśnie AI Servo - przy 1.2 głębia jest tak mała, że pomiędzy zapięciem na one-shot i dociśnięciem spustu, można odjechać z ostrości...
Zapraszam do mnie. Udowodnij mi ze to moja wina a nie body dam ci 2 sztuki do zabawy. To nie jest moja pierwsza lustrzanka. 5dmk2 na bocznych w tych samych warunkach trafia w punkt. Wiec nie pisz ze wina fotografujacego.