Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: [Łosiowy] Sport, tak na początek

Domyślnie Odp: [Łosiowy] Sport, tak na początek

Nie miałem opcji do zrobienia zdjęcia od przodu jak na 21 a to całkiem mi się spodobało - hala średnio pozwalała. 22 jest to klatka czy tam 2 przed 31.. w sumie bezsensu je rozdzieliłem o 9 zdjęć (w kolejności na forum) bo psuje efekt..
    26 zaś zrobione z totalnego przypadku, śledziłem gościa i poszła seria - akurat udało się że wpadł pod jeden jedyny promień światła słonecznego który wpadał do hali + mina gdzie przytakiwał Trenerowi.
    Dzięki za uwagi, mam jeszcze problem z dobieraniem sposobu pomiaru światła.. Tam jeśli się nie myle to segmentowe było..
    Canon 50D + 7D + EF 70-200 f/2.8 L USM + Sigma A 18-35 f/1.8

Dla mnie najważniejszy jest zawodnik i robię na pomiarze skupionym.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Witam po przerwie. Niestety padłem ofiarą kradzieży - laptop z danymi, dysk ze zdjęciami.. bywa. Całe szczęście sprzęt foto nie został tknięty co mnie pociesza. Nie mam aktualnie warunków do przechowywania i obrabiania czegokolwiek, co powoduje zastój w mojej pracy. Trafiła się okazja to zrzuciłem jedną kartę i wybrałem kilka takich..

32.
    33.
    34.
    35.
    36.
    37.
    38.
    39.
    40.

Nigdy nie robiłem dobrze koszykówki, ale wydaje mi się, że:
    - można prostować zdjęcia,
    - nie robić z trybun,
    - można czasami podnieść sobie pkt AF o jedną pozycję do góry,
    - robienie koszykówki z partyzanta (od tyłu) to słaby pomysł, dobrze jak widzimy twarz rzucającego,
    - może to wydać się efekciarskim rozwiązaniem, ale obniżaj perspektywę jak bardzo tylko możesz, ostatnio siadam sobie na parkiecie.

Pozdrówki dla Energa Czarni Słupsk. 23.01.2015 widziałem ich w akcji: Krzysztof Rzewnicki: Wikana Start Lublin - Energa Czarni Słupsk
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Problem mojej pozycji był związany z ochroną która ganiała mnie pierwsze spod boiska, potem z rogu, na trybunach też im nie pasowało a siąść na parkiecie to nawet nie zdążyłem bo już do mnie szli.. ja w nowe miejsce to i nowy ochroniarz, nowy problem, uroki hali chyba.
    Przepustki raczej nie zdobędę bo nie znam na miejscu nikogo więc myślę że będzie kiepsko zwłaszcza że robię je tylko dla siebie.
    Szczerze powiem że miałem problem z AF, zaczynam się coraz częściej zastanawiać czy wszystko z moim sprzętem jest ok bo często nie trafia, spóźnia.. Czy to na łyżwach gdzie na MF jest zrobione 90% zdjęć czy w koszykówce. Aparat się po prostu gubi, co bardzo dziwi mnie czytając opinie innych na temat tego połączenia.
    Zdjęcia u Ciebie w kolorach naturalnych, klatka złapana jak być powinna, u mnie połowa jest gdzieś ruszona, brak tym zdjęciom jakiej kolwiek "rysy".. nie wiem jak to nazwać nawet. Nieostre, blade, żółte nieraz przepalone..
    Otwierając RAW'y zdjęcie totalnie nie wygląda, szumu w bród, ostrości nie ma na niczym.. Tyle co komputer z nich wyciągnie tyle wychodzi - jak widać niewiele.
    Widzę i wiem że sporo jeszcze mam do nauki ale gdzie się nie udam to nie ma ani jednego trafionego zdjęcia jako tako. Nie wiem czy wina leży w moich łapach czy gdzie..

Dzięki za rady, przeglądając moje twory z koszykówki faktycznie większość przedstawia plecy.. dopiero oglądając te zdjęcia po raz 10 zauważam co raz to więcej rzeczy dających do myślenia, między innymi plecy. Ale nie poddam się tak łatwo, mimo że zdjęcia nie porywają do niczego, to będę nadal próbował

Trochę lekkoatletyki. Ciężko było połączyć mi pracę przy zawodach z fotografią no ale co mogłem to zrobiłem.
    41.
    42.
    43.
    44.
    45.
    46.
    47.
    48.
    49.
    50.
    51.
    52.
    53.
    54.

Jutro wrzucę trochę nadmorskich ptaków. Przy okazji pytanie - czy temat wątku jakkolwiek mogę zmienić bądź prosić moda o zmianę? Nie tylko sport zacznie tu wpadać a tytuł stał się zbyt jednoznaczny

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez Łosiowy Zobacz posta
    Jutro wrzucę trochę nadmorskich ptaków. Przy okazji pytanie - czy temat wątku jakkolwiek mogę zmienić bądź prosić moda o zmianę? Nie tylko sport zacznie tu wpadać a tytuł stał się zbyt jednoznaczny
    Tym się raczej zbytnio nie przejmuj, skoncentruj się na fotografii...

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

Czemu takie niebieskie?

Za kolejnym z razów gdy to oglądałem doszedłem do takiego samego wniosku.. za bardzo na niebiesko.. Ale w oryginale gdzie jest szaro i ponuro jeszcze gorzej to wygląda. Oczywiście wina po stronie obróbki której się uczę. A raczej próbuje nauczyć :P

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów