Nikt nie zbiera odpadów, a już na pewno nie w japońskich fabrykach.
Jak już mi się znudzą kabarety w telewizorze, to lubię poczytać niektóre wątki.
Nikt nie zbiera odpadów, a już na pewno nie w japońskich fabrykach.
Jak już mi się znudzą kabarety w telewizorze, to lubię poczytać niektóre wątki.
Pierwszą sztukę 17-40 miałem z hongkongu, ściągałem kiedy dolar wokół 2 zł się kręcił. Kiepska była, mydlana więc sprzedałem. Po 2 latach kupiłem używaną w białym pudełku z polskiego rynku, nie mogłem uwierzyć, że może być tak duża różnica w jakości/ostrości produktu klasy L.
na Juzaphoto i Photozone też piszą o walniętych sztukach, więc nie jest to tylko wymysł naszego forum
mnie ta "przyjemność" na razie ominęła, ale każdy zakup szkła to stressss
ja dziś kupiłem chyba już 4tą 17-40mmw środę powinna przyjechać i po samplach mam w końcu nadzieję, że będzie dobra
a w razie czego jest na gwarancji canona to już poślę na żytnią niech kalibrują haha
![]()
WSZYSTKIE KTÓRE DOTYKAŁEM TESTOWAŁEM MIAŁY BF na 17mm i to dość pokaźny a na 40mm każda trafiała praktycznie idealnie![]()
SONY
Kupiłem 24-105 , wymieniłem bo pierwszy był mydło , drugi jest juz lepszy, powiedzcie jak sprawdzanie ff / bf na 24 mm przy przeslonie 4.0 ? Druga sprawa jak sprawdzić rozdzielczość obiektywu ? Nie znalazłem prostej i przejrzystej instrukcji .
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Moje zdjeciahttp://www.fotoflax.com