Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: różnice w cenach 24-105.4L

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: różnice w cenach 24-105.4L

I co z tego? Uwazasz ze caly swiat czyta ich testy?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie znam statystyk, ale z całą pewnością czytelnicy ich testów nie są wyłącznie Polakami lub osobami znającymi język polski (co wynika z Twojego wpisu).
    Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania - skoro cały świat zna angielski to cały świat je czyta. To wynika wprost z Twojego wpisu.

Gwoli ścisłości - akurat testami, a tym bardziej optycznych, osobiście się zbytnio nie sugeruję.

Pełne uzależnienie

Każdy producent stosuje takie kartony bez nadruku gdy pakuje w opakowanie zbiorcze zadrukowane. Jest to logicznie uzasadnione, bo po co miałby dodatkowo drukować coś czego nie widać. Są to dodatkowe koszty nie mające nic wspólnego z jakością towaru tak zapakowanego.
    Jak można zaoszczędzić, to po co przepłacać ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Nie ma chyba dzialu produkcji gdzie nie wystepuje rozrzut jakosciowy. Sa tolerancje, normy itp. Jeden egzemplarz z tej samej tasmy bedzie lepszy a inny gorszy mimo ze beda miescic sie w granicach jakosci pierwszej. W wielu dziedzinach mozna kupic selekcjonowane produkty jak chocby akumulatory do modeli RC, glosniki, tranzystory czy lampy do pracy w parach. Dlaczego wiec nie mialoby byc selekcji obiektywow pod katem poszczegolnych rynkow zbytu? Jedno jest pewne, Nutella z polskiej dystrybucji i Nutella przywieziona z Niemiec to dwie rozne Nutelle
    Nutella to Nutella, a obiektyw to obiektyw. Nutella to produkt rolniczy i może miec różny smak, jak wino albo miód.

Wbrew temu, w co wielu wierzy, obiektywy nie są dokładnie sprawdzane np. na rozdzielczość. Najwyżej wyrywkowo, a tak to tylko na oko i czy działa. Obiektywy są justowane przy montażu i każdy obiektyw ma być w normie. Jak nie jest, to się go poprawia w trakcie montażu aż będzie dobrze, a jak dalej nie jest, to i tak nikt o tym nie wie. Wyjustowanie obiektywu to nie jest wielka filozofia i nie ma tu miejsca na jakieś albo wyjdzie albo nie. LensRentals robią to na co dzień. A dokładne sprawdzanie wszystkich egzemplarzy w fabryce, który jest o włos lepszy, jest po prostu za drogie i bezcelowe. Godzenie się na jakiś rozrzut i dzielenie bubli między różne rynki po prostu się nie opłaca.

Natomiast widziałbym poszczególne przypadki, nie jako codzienna rutyna, ale specjalne decyzje, wysłania jakiejś partii produktów w których wykryto jakąś wadę po fakcie, na rynek A a nie B.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

No wiec jak sie nazbiera tych lekko poza norma obiektywow to co z nimi zrobic? Przerobic na ekskluzywne kubki? A moze wyslac na malo istotny rynek i liczyc ze klient sie nie skapnie a jesli nawet to chocby nie wiem jaki szum robil w internecie to i tak go nikt nie bedzie sluchal bo to z jakiegos egzotycznego kraju on jest to co on wie.
    A tak nie w temacie to z tych amerykanskich for jaka glupota czasem bije, tam proces odmozdzania spoleczenstwa trwa w najlepsze.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Spokojnie, ten trend zmierza też już do nas.

Pełne uzależnienie

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, akurat w tym przypadku uważam że te obiektywy to jeden pies, ale był wątek na żółtym forum facet pracował u podwykonawcy - wgrywanie softu (jak zrozumiałem) pakowanie itp. czynności sztuki które np. spadły z taśmy lub nie przeszły testów były gromadzone w osobne partie i kierowane na rynki "wschodzące" typu rumunia czy polska - ale to dotyczy wszystkich produktów niezależnie od paczek.

Dodatkowo dzięki naszej wspaniałej ustawie mamy roczną gwarancję producenta, a w unii europejskiej mają dwuletnią
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 15-12-2014 o 12:09
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

A co do "waznosci" poszczegolnych rynkow to kto czyta polskie fora? Polacy bo nikt inny nie zna polskiego. Kto czyta testy optycznych? Polacy. Kto czyta amerykanskie fora i amerykanskie testy? Caly swiat bo caly swiat zna angielski. Ktory rynek jest wiec opiniotworczy w skali globalnej, amerykanski czy polski, czeski, bulgarski, rumunski a moze wegierski?
    Nie utożsamiaj anglojęzycznych forów z ich amerykańskim rodowodem. Jak sam zauważyłeś cały świat zna angielski i taka strona może powstać w dowolnym miejscu na ziemi.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

No wiec jak sie nazbiera tych lekko poza norma obiektywow to co z nimi zrobic? Przerobic na ekskluzywne kubki? A moze wyslac na malo istotny rynek i liczyc ze klient sie nie skapnie a jesli nawet to chocby nie wiem jaki szum robil w internecie to i tak go nikt nie bedzie sluchal bo to z jakiegos egzotycznego kraju on jest to co on wie.
    A tak nie w temacie to z tych amerykanskich for jaka glupota czasem bije, tam proces odmozdzania spoleczenstwa trwa w najlepsze.
    Właśnie próbowalem wyjasnić, dlaczego nie może uzbierać się żadna sterta poza normą obiektywów.

Nie w temacie to ja rozumiem jeśli jest jakiekolwiek a propos, ale tu chyba nie ma żadnego.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No bo kolor pudełka absoutnie nic nie znaczy, ale...
    Wiadomo, ze najlepsze czyli żylety wysyłają do Ameryki, całkiem niezłe do Azji, te z dolnej strefy stanów średnich do Europy, a pozostałe do pozostałych krajów czyli do Polski, Wenezueli, Iraku....
    Z tym że w Europie podobno do Niemiec dają te lepsze - tak słyszałem od ciotki znajomego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów