Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: pytanko o AFSigma 70-300 APO DG i 350D

Początki nałogu

Domyślnie

Teoretycznie dla 300mm w 350d powinno "wystarczyć" 1/500s a dla moich łapek to już ciut zbyt długo...
    Jest to zapewne kwestia wprawy, odpowiedniego trzymania aparatu (najlepiej z dopiętym gripem). Można trzymać się teorii tylko po... co skoro wiem, że dla mnie ten indywidualny parametr jest nieco inny niż w teorii... I oczywiście znajdziesz przykłady w drugą stronę - czas dłuższy niż by to z teorii wynikało a poruszenia brak - moim zdaniem to sprawa indywidualna.

To poruszenie na fotkach to jest jednak tylko jedna z hipotez...ale warto ją sprawdzić zanim zaczniesz drążyc dalej.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Teoretycznie dla 300mm w 350d powinno "wystarczyć" 1/500s a dla moich łapek to już ciut zbyt długo...
    I ta teoria w połączeniu z mydełkiem przy 300 i maksymalnym otwarciu jest chyba właściwą odpowiedzią. Z drugiej strony dokładniej przeanalizowałam sobie fotki. Mam tenedencję do czestego uciekania na 400 wiadomo światła zawsze brakuje. Wniosek z tego taki iż zaczynam sie rozgladać za porządnym statywem
    Zresztą do makro tez sie przyda bo przy tej sigmie + DCR-250 cieżko w rekach obiekt w Go czasem utrzymać.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów