Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Canon 30d i co dalej ?

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Canon 30d i co dalej ?

Cytat Zamieszczone przez silent Zobacz posta
    Jeszcze odnośnie 7d. Brałem po uwagę zakup tego aparatu aż do momentu przeglądnięcia testów i opinii w internecie. Wychodzi, że to niezły generator szumu a i obrazkiem ponoć nie grzeszy, za to AF z pewnością byłby super.
    ehhh...ff to ff ale nie opieraj się do końca na testach. Są na tym forum ludzie, którzy z powodzeniem używają 7d do tworzenia wspaniałych fotografii. Ja stawiałbym jednak na dobrą optykę, tym bardziej że budżet na dobre szkło (szkła?) wystarczy. Z całym szacunkiem dla ff. A 7d to nie jest zwykły aps-c. To kandyzowana wisienka na torcie w tych matrycach.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 10-12-2014 o 14:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez silent Zobacz posta
    ...Dlaczego Sigmę ? Podobno Canon bije tu szkiełko Sigmy (tak czytałem w sieci)
    Canon lepszy pod względem AF-u i 5 mm dłuższy. Sigma ostrzejsza, lżejsza, mniejsza. Bardzo fajne szkiełko.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    sprzedaj wszystko, weź 6D na raty i po sprawie
    do takiego wniosku dojdziesz prędzej czy później
    Trafiłeś w sedno bo już wiele razy dochodziłem do takiego wniosku ale po tym często dochodził głos "rozsądku" i mówił, że są ważniejsze rzeczy niż aparat ale kiedy nie ma ? Tym głosem rozsądku najczęściej jest też moja druga połówka

Jak rozumiem nikt nie opowiada się za zmianą systemu ?

Coraz bardziej skłaniam się, żeby zostawić jednak 30d i kompletować szklarnie a w przyszłości jak się uda to kupić upragnione FF. Hmm...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Ty już podjąłeś decyzję (podświadomie), tylko niepotrzebnie ją odwlekasz
    ja po zakupie 6D nadal mam 60D, bo to b. fajny aparat, ale chyba wkrótce "wybije jego godzina"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów