Hej!
Od kilku lat siedzę w systemie Nikona i niestety sporo ich puszek ma jakieś dziwne problemy - a to olej na matrycy, a to dziwny AF, kurz, hotpixele etc. Czy w Canonie zdarzają się podobne problemy?
Hej!
Od kilku lat siedzę w systemie Nikona i niestety sporo ich puszek ma jakieś dziwne problemy - a to olej na matrycy, a to dziwny AF, kurz, hotpixele etc. Czy w Canonie zdarzają się podobne problemy?
tak,każdy nowszy model jest gorszy od poprzedniego przez co d30 stal niedoścignionym wzorem wybitnego aparatu cyfrowego
AF nie trafia,ISO szumi, farba odchodzi, są za drogie, za ciężkie, za lekkie,za duże,za małe
tak wiec popytaj w olympusie,sony czy tez w pentaxie
tu nie masz czego szukać
ja sam posiadam canona bo to jest moja forma pokuty za grzechy i samoumartwienia
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 10-12-2014 o 10:21
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Nie, w canonie jest mocny postep
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
70d z jakimiś problemami AF jest o których nie ma oficjalnej mowy od canona, ale sporo przypadków na necie i na forum
SONY
Canon nie ma problemu z nowymi puszkami tylko ze starymi użytkownikami. Szarańcza oczekuje cudów i postępu w każdym nowym aparacie przez co firma zarabia tylko na nowych nieszczęśnikach, którzy wybierają ten system.
Kolega ma Nikona i do tej pory D7000 pluł olejem, potem D600, a teraz wymienili mu na D610 i jest OK.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Canon generalnie ma nieco inne podejscie - daje mniej ficzerow, ale od strony technicznej te co sa wydaja sie duzo lepiej dopracowane.
Canonowi tez zdarzaja sie wpadki, ale wtedy dotycza malego odsetka modelu, a nie tak ze sp* D600 i potem w ramach zatuszowania sprawy wypuszczaja D610...
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl