Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Ja bardziej w żartobliwym tonie pisałem, gdyby ktoś nie zauważył, puszka o której piszę musiała nieźle obić nereczki konkurencji, stąd pewnie ten "czarny pijar" pojawiający się w postach niektórych użytkowników , większość z zebranych w to jedno zdanie się problemów uważam za wyimaginowane.

A tak ogólnie to nurtuje mnie pytanie co się dzieje z "pełnosprawnymi" korpusami konkurencji np. z tym który chińczycy wycofali za sklepów bo nie spełniał chińskich norm jakości co się dziej z takimi korpusami? są sprzedawane na wschodzących rynkach? europy środkowo wschodniej? są utylizowane? Co się robi? z topowym korpusem konkurencji posiadającym jak piszą fora źle zaprojektowaną komorę lustra - co skutkuje dłuższymi niż 1/ogniskowa czasami potrzebnymi do uzyskania ostrego zdjęcia i problemami kalibracji af z którymi nie radzi sobie serwis? co się robi z takim korpusem? służy za ekstrawagancki przycisk do papieru? producent odkupuje od użytkownika po cenie rynkowej? idzie na aukcję do skutku aż trafi do mniej uświadomionego użytkownika? z rak do rąk jak gorący ziemniak? Jak sobie z takimi wadami radzą sprzedawcy - którzy w naszym kraju odpowiadają za wady? czy to ewidentnie podpada po ustawową niezgodność towaru z umową? a jeśli nie to co podpada?
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 11-12-2014 o 21:01
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    myślę że canon nadal nic nie wie o ich problemach bo nie śledzi aż tak dokładnie forum
    Hehee ,
    Jakiś czas temu niszowe forum Pentaxa(polskie) też miało pretensje,że ich wymagań/żądań nikt nie słucha .
    A skierowane było do producenta.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Na forum sony też nikt nie słucha a pretensję są codziennie;]

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cubbus Zobacz posta
    Na forum sony też nikt nie słucha a pretensję są codziennie;]
    no cóż sony (jak znam życie) kupują jeszcze mniej uświadomieni niż canona stąd i (wyimaginowane) problemy większe.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

D750 i woda morska
    cytuję - "... Będąc nad oceanem ochlapała mnie fala. Aparat został zamoczony więc na wszelki wypadek wyjąłem od razu baterię i powycierałem go dokładnie...
    i tak od 64 postu Zalałem aparat (D750) - ku przestrodze! - Strona 7 - Nikoniarze.pl - Forum fotograficzne

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    no cóż sony (jak znam życie) kupują jeszcze mniej uświadomieni niż canona stąd i (wyimaginowane) problemy większe.
    Problemem w sony od kilku lat jest mnogość puszek odwrotnie proporcjonalna do mnogości dobrej optyki

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    Hej!
    Od kilku lat siedzę w systemie Nikona i niestety sporo ich puszek ma jakieś dziwne problemy - a to olej na matrycy, a to dziwny AF, kurz, hotpixele etc. Czy w Canonie zdarzają się podobne problemy?
    Generalny brak postów na tym forum opisujących przedstawione przez ciebie problemy wskazuje na to, że canon takich problemów nie ma

Coś już napisał

Właśnie nie wiedziałem, bo nie śledzę tego forum od dosyć dawna. Na nikoniarzach przesiadywałem dosyć często i sporo złego się naczytałem w kontekście D7000, D600, D800, a i przy D7100 coś się tam znalazło. A że mam D5000, które szałowe nie jest (delikatnie mówiąc), zastanawiam się od jakiegoś czasu nad przesiadką na D7100 lub może zmianą systemu. Nikon nie budzi jakoś zaufania. Nota bene w pierwszym D5000, które miałem nie działał live view. AF... jest. Tyle można powiedzieć. Rozumiem, że to był entry level, ale niesmak pozostaje. Zwłaszcza, że Nikon zrobił parę innych brzydkich rzeczy w takich puszkach (brak pomiaru światła z manualami, brak AF z obiektywami serii D, brak przełącznika AF etc.).

Canon zdaje sie mniej gonic za nowosciami ale aparaty (przynajmniej ostatnio) ma z mniejsza iloscia kwiatkow. Ale DR w matrycach lezy i kwiczy.

Coś już napisał

Dlatego się waham. Z jednej strony D7100 ma fajny zakres tonalny, ale z drugiej - co mi po zakresie, skoro zdjęcie będzie po prostu nieostre?

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów