Ja bardziej w żartobliwym tonie pisałem, gdyby ktoś nie zauważył, puszka o której piszę musiała nieźle obić nereczki konkurencji, stąd pewnie ten "czarny pijar" pojawiający się w postach niektórych użytkowników, większość z zebranych w to jedno zdanie się problemów uważam za wyimaginowane.
A tak ogólnie to nurtuje mnie pytanie co się dzieje z "pełnosprawnymi" korpusami konkurencji np. z tym który chińczycy wycofali za sklepów bo nie spełniał chińskich norm jakościco się dziej z takimi korpusami? są sprzedawane na wschodzących rynkach? europy środkowo wschodniej? są utylizowane? Co się robi? z topowym korpusem konkurencji posiadającym jak piszą fora źle zaprojektowaną komorę lustra - co skutkuje dłuższymi niż 1/ogniskowa czasami potrzebnymi do uzyskania ostrego zdjęcia i problemami kalibracji af z którymi nie radzi sobie serwis? co się robi z takim korpusem? służy za ekstrawagancki przycisk do papieru? producent odkupuje od użytkownika po cenie rynkowej? idzie na aukcję do skutku aż trafi do mniej uświadomionego użytkownika? z rak do rąk jak gorący ziemniak? Jak sobie z takimi wadami radzą sprzedawcy - którzy w naszym kraju odpowiadają za wady? czy to ewidentnie podpada po ustawową niezgodność towaru z umową? a jeśli nie to co podpada?