Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 74

Wątek: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

same problemy - czytając wątki o takim na ten przykład 6D można się załamać nie wiem czemu to jeszcze ludzie kupują, nie wiem czemu kupują canona, ale po zakupie polecam instrukcję obsługi (w tym przypadku trzeba pobrać z sieci) a po instrukcji obsługi poczytać jakieś książeczki czy materiały w sieci, lepszych zdjęć od tego nie będzie ale mniej wysublimowanych problemów na pewno.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    tak,każdy nowszy model jest gorszy od poprzedniego przez co d30 stal niedoścignionym wzorem wybitnego aparatu cyfrowego
    AF nie trafia,ISO szumi, farba odchodzi, są za drogie, za ciężkie, za lekkie,za duże,za małe
    tak wiec popytaj w olympusie,sony czy tez w pentaxie
    tu nie masz czego szukać

ja sam posiadam canona bo to jest moja forma pokuty za grzechy i samoumartwienia
    Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    same problemy - czytając wątki o takim na ten przykład 6D można się załamać nie wiem czemu to jeszcze ludzie kupują, nie wiem czemu kupują canona, ale po zakupie polecam instrukcję obsługi (w tym przypadku trzeba pobrać z sieci) a po instrukcji obsługi poczytać jakieś książeczki czy materiały w sieci, lepszych zdjęć od tego nie będzie ale mniej wysublimowanych problemów na pewno.
    Jednak szkoda że tu nie ma "lajków" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Problemy czasem i tu sie zdążają, ale Canon potrafi zareagować i pojawiają sie akcje serwisowe, a nie nowy model jako rozwiązanie problemu
    Wg mnie jest znacznie mniej wpadek
    Był to też powód dla którego wróciłem do C

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Problemy czasem i tu sie zdążają, ale Canon potrafi zareagować i pojawiają sie akcje serwisowe, a nie nowy model jako rozwiązanie problemu
    Wg mnie jest znacznie mniej wpadek....
    Czy w sprawie pracy AF w 6D Canon coś poprawił, zareagował? Pytam poważnie bo sporo jest narzekania na rozregulowujący się AF w tej puszce.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Czy w sprawie pracy AF w 6D Canon coś poprawił, zareagował? Pytam poważnie bo sporo jest narzekania na rozregulowujący się AF w tej puszce.
    Narzekania tyle co z innymi puszkami, czyli bardzo mało.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    poważnie odpowiadając to myślę że nic nie poprawił ani nie zareagował, bo narzekało tylko dwóch użytkowników w jednym poście - myślę że canon nadal nic nie wie o ich problemach bo nie śledzi aż tak dokładnie forum - więc niestety nic nie poprawił żadnych akcji serwisowych nie było, ale dorzuciłbym jeszcze błędnie działający światłomierz przy zdjęciach dekla na obiektywie, żółty zafarb na wyświetlaczu, problem balansu bieli przy zdjęciach seryjnych, problem słabej baterii, problem zależności af od rodzaju światła - żaden z tych problemów nie został rozwiązany no może z wyjątkiem problemu pomiaru światła przy zdjęciach dekla na obiektywie - ten został rozwiązany - nie robimy zdjęć z założonym deklem i problem cudownie znika
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Jak w każdym systemie. Z nowości, na nie polskich forach można sobie poczytać o problemach z AF'em w nowym 7D mk2.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

W porownaniu do Nikona nadal Canon wypada lepiej.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    W porownaniu do Nikona nadal Canon wypada lepiej.
    A w porównaniu do tych, Sony wypada lepiej !
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No..... szczególnie w kwestii telewizorów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów