Cytat Zamieszczone przez visavis Zobacz posta
Serdecznie dzięki, po porównaniu 400mm vs 560mm na 5dIII+400/2.8 wygląda to co najmniej bardzo dobrze , gdyby jeszcze tak porównać jakiś krajobraz byłoby super .
Na 100% robiłem zestawem 5DIII+70-200/4+1.4III krajobraz niedawno, ale nie wiem czy mam Rawy. Jak coś to jutro dodam i obawiam się że będą to długie czasy naświetlania z filtrem ND.
OT.
Zazrdoszę Ci stabilizacji w tej 70-200. Ostatnio miałem okazje się nią pobawić i ona po prostu zatrzymuje Świat/czas w miejscu. Mi udało się zrobić ostre zdjęcie 400mm na 1/25s bo na więcej ręka nie pozwalała, ale ta IS w 70-200 II jest nieziemska.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
To akurat niepotrzebne, bo i tak musisz mocno przymykać dla GO, to czy będzie nominalnie f2,8/ f4 czy f5,6 to i tak nie ma większego znaczenia.
Focąc jakieś landszafty bardziej przydatne szerokie szkło niż tele. Nieraz nosiłem 70-200, a przydatne było raz na sto ujęć i to z krótszego końca.
Tym bardziej TC będzie zbędny, ale to moje zdanie, bo nie lubię zbyt wiele targać ze sobą
A u mnie właśnie w plecaku krajobrazowym mam 17-40 i właśnie 70-200 i TC1.4. Co prawda częściej zakładam szeroki, ale czasem jest jakaś pojedyncza skałka warta odseparowania, czy latarnia na wyspie.