Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
...I tu sedno sprawy - oczywiście nie liczymy na żadne kokosy, itd., ale jak Wy zaczynaliście ewentualnie co zrobilibyście w takiej sytuacji? Zgodzilibyście się na wykorzystanie zdjęcia do takiej publikacji za darmo? Oczywiście z podaniem autorstwa, ale jednak z darmo? Lub za egzemplarz takiego albumu?

Moje pytanie nie jest żadną prowokacją, po prostu mało jest materiałów, które poruszają takie tematy, a wydaje mi się, że na naszym forum jest więcej osób, które rozsądnie odpowiedzą, niż na forach spotterskich.
W tak postawionym pytaniu nie wiem, czy chcesz zarabiać na zdjęciach, czy chodzi bardziej o zwykłą satysfakcję z publikacji Twojego zdjęcia?
Jeżeli za 2 zdjęcia możesz mieć album, którego cena wynosi około 100zł to bym się zgodził.
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że mało jest materiałów o tematyce lotniczej. Ja w każdym razie nie mam takiego rozpoznania, bo nie mam dostępu do baz zdjęć wszystkich agencji fotograficznych.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Jeśli konkretny towar na sprzedaż - powinno być wynagrodzenie. Nie podejmę się jednak oszacowania jakie to powinny być kwoty/procenty, ale za darmo w życiu bym tego nie zrobił.
Wydawcy chcą mieć wszystko na piśmie i bez umowy i wynagrodzenia się nie obejdzie.