Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Pączątki ...:P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Darowałbym sobie robienie zdjęć seryjnych w kościele, bo mozesz z hukiem z niego wylecieć.

Przez te pare sekund przy zakladaniu obraczek ksiadz bywa najbardziej wyrozumialy (pod warunkiem ze jest jeden foto i jeden kamera max) i te kilka sekund blyskow seryjnych wytrzymuje.

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Hmm...

Z ksiedzem jest czasem dziwnie.... Raz byłem na jednym weselu i ksiądz powiedział, że moge robić wszystko (ale nie wolno mi wejsć za jego plecy (ciekawe po co?)), a jeden zrobił mi wykład kiedy co moge :/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    Raz byłem na jednym weselu i ksiądz powiedział, że moge robić wszystko (ale nie wolno mi wejsć za jego plecy (ciekawe po co?))

Po to zeby miec zdjecie mlodych en face a nie "letko z boku" .

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

500zł = Canon 50mm f1.8 + pierścień mocowania Canon EF -> M42 + manualny obiektyw Jupiter 135mm f3.5 i (może!) jeszcze jeden Jupiter 200mm f4.0.
    Na początek powinno wystarczyć. Lampę - na pewno warto kupić... Sam musisz zdecydować co Ci jest potrzebne. Pokaz jakieś przykładowe zdjęcia, to moze będzie mozna powiedzieć 'coś na temat' - gdzie dalej iść.
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

A co sądzicie o Lampie 420EX ?
    Zauważyłem, że zdecydowałeś się na zakup.
    To dobry wybór, ale gdybyś miał problemy z dostępnością, to podrzucam Ci linki do dwóch wątków, z których powinieneś się zorientować w czym jeszcze ewentualnie możesz się obracać przy kwocie 500zł.

http://canon-board.info/showthread.php?t=9967
    http://canon-board.info/showthread.php?t=9972
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Witam.
    Gdzie moge znalesc lampę 420Ex? Szukam wszedzie i nie moge juz szukac bo nic

A jak znajdę to już kosztuje 699zł

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Gdzie moge znalesc lampę 420Ex? Szukam wszedzie i nie moge juz szukac bo nic
    Allegro + cierpliwość :-)

A jak znajdę to już kosztuje 699zł
    Po tyle są nowe (nieużywane). Musisz się zaczaić na używaną.

A wyczuwając sytuację, już Ci polinkowałem powyżej w czym jeszcze możesz wybierać.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Witam!

Dzięki za linki... ale sadzę, że jesnak canon to canon. Słyszałem, że Metz też jest dobry ale.....

Właśnie widzę, że będęmusiał uzbroić się w cierpliwość. Jesli zas chodzi czy uzywka czy nówka to od początku szukałem sprzętu urzywanego.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam!

Dzięki za linki... ale sadzę, że jesnak canon to canon. Słyszałem, że Metz też jest dobry ale.....

Właśnie widzę, że będęmusiał uzbroić się w cierpliwość. Jesli zas chodzi czy uzywka czy nówka to od początku szukałem sprzętu urzywanego.

Tyle, że musisz pamietać również o tym, że lampa (a zwłasza jej odbłyśnik - czy jak to się nazywa) też się zuzywa, nie jesteś w stanie poznać prawdziwego przebiegu lampy (niestety) a szkoda wydać oszczędności na coś co przestanie poprawnie działać na pierwszej imprezie. Z nowymi lampami jest o tyle źle że 500 pln niebardzo wystarczy, ostatnio kupiłem dyfuzor (150 pln) i też jestem zły bo to przecież cholerny kawałek plastiku. Jednak do fotografii (zwłaszcza w pomieszczeniach) polecam gorąco. Niektóre lampy mają fabrycznie zamontowaną namiastkę (np. 580) ale to jednak nie to samo.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Witam!
    Wiem, że wszystko sie zużywa ale będę w dobrej myśli, że sprzęt który kupię bedzie dobry

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów