Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Pączątki ...:P

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Dzięki za otuchę... Ale co by teraz kupic? Drukarę, obiektyw, osłona przeciwświatłowa, statyw?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    Masz jakies inne projekty wężyka spustowego? Zapodaj linka bo jestem elektronikiem i dla mnie to chwila czasu a bym sobie coś porobił
    Linka nie podam, ale dałbym głowę że swego czasu Tomek Goliński opisywał jak zrobił swój.

Dzięki za otuchę... Ale co by teraz kupic? Drukarę, obiektyw, osłona przeciwświatłowa, statyw?
    Ale skąd my to mamy wiedzieć? Kup to, czego brak odczuwasz. Jeśli nie odczuwasz - już ktoś coś napisał o wycieczce i to jest najlepszy sposób wydania tych pieniędzy.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za 500PLN? Czego Ci najbardziej brakuje? Czy tak sobie tylko dywagujesz siedząc w domu z ochotą na kupienie sobie czegoś? Piwo sobie kup najlepiej

Jak pójdziesz robić zdjęcia to się przekonasz czego potrzebujesz
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Myślę że potrzebujesz no wiesz jak by to powiedzieć no więcej trochę obycia i doświadczenia bo jak się chcesz zawodowo zając jakimś tematem nieważne czy fotografią to takie podejście jakie tu reprezentujesz nie wróży wielkiej kariery przepraszam za taki styl mej wypowiedzi ale tak jakos pasuje mi do Twojego pozdrawiam i życzę miłej nauki i robienia wyrąbistych fotek narazie

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Przykro to mówić Zakk Wylde ale, masz wielkie plany a malutko pieniążków. Nic to, życzę wytrwałości w dążeniu do celu (foto zawodowe) a i pamiętaj że to nie sprzęt robi zdjęcia....ale to pewnie wiesz.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cóż, muszę przyznać, że na razie kiepsko sobie zaplanowałeś kupno sprzętu, masz teraz tylko DSLR z "kitem", a wiadomo że zakres 18-55mm (28-88mm) nie zaspokoi wszystkich twoich potrzeb:-(

Po prostu pomnóż oszczędności i dokup zewnętrzną lampę i jakieś tele.

AdrianP
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Bywalec

Domyślnie

Na twoim miejscu przez najblizsze tygodnie nic ze sprzetu bym nie kupowal, a skupil sie raczej na lekturach i podgladaniu ludzi, ktorzy maja wieksze doswiadczenie od Twojego.
    Canon Rulezzz

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Witam.

Teraz sobie tak zastanawiam i myślę nad kupnem lampy błyskowej zewnętrznej. Jaki mi proponujecie model i dlaczego ten właśnie (może być używany).

Pozdrawiam

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Pozdrawiam
    w/g mnie (bo sam to robię) to te 500zł najlepiej przeznaczyć na książki o fotografii i ew. koszty dojazdu na plenery. Czyli inwestować w doświadczenie. Oczywiście im słabszy sprzęt tym najczęściej więcej samozaparcia trzeba by dojśc do efektów zbliżonych do takich jakie można zobaczyć np. w albumach czy na wystawach. Czyli tak czy owak sporo czasu potrzeba.
    Po sobie widzę iż kiedyś miałem dużo wolnego czasu ale brak pieniędzy na realizacje hobby. Teraz całkiem odwrotnie.
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Witam.

Teraz sobie tak zastanawiam i myślę nad kupnem lampy błyskowej zewnętrznej. Jaki mi proponujecie model i dlaczego ten właśnie (może być używany).

Pozdrawiam
    Proponuje nastepujaca lekture:
    430EX
    550EX
    580EX

Pozatym przegladnij jeszcze tematy zwiazane z 420EX, oraz co i jak dziala w systemie blysku Canona....
    Jak juz za jakis tydzien przebrniesz przez lekture to SAM bedziesz wiedzial co kupic i kiedy...
    podpis...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów