Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Raty 50x0% w Euro Rtv Agd - korzytsał ktoś ?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Raty 50x0% w Euro Rtv Agd - korzytsał ktoś ?

Kiedyś w RTV-AGD rzeczywiście były raty 0% bez ukrytych i dodatkowych kosztów. Należało tylko sprawdzić jak cena danego produktu w RTV-AGD, ma się do cen na rynku (czy nie jest zbyt zawyżona).
    Ostatnio (w listopadzie 2014) chciałem wziąć w RTV-AGD sprzęt AGD w tym systemie. Podsumowując krótko całą dyskusję z panią od kredytów, ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe - podobno - jeżeli mi nie pasuje nie muszę kupować i tyle (przez cały okres kredytowania wynosi coś ok. 0,8-0,9% od kwoty udzielonego kredytu, ale uwaga - na miesiąc). 0% wynosi prowizja, oprocentowanie i inne opłaty, ale do tego nie wlicza się ubezpieczenie kredytu.
    Ewentualnie przy max 6 ratach nie ma obowiązku ubezpieczenia i jest faktycznie 6x0%.
    Podobnie było w 2013 roku w MediaMarkt. Chciałem wziąć sprzęt foto w podobnym systemie reklamowanym jako raty x 0%. Zrezygnowałem z uwagi na ukryty obowiązek ubezpieczenia kredytu, co przy dużej wartości sprzętu i 40 ratach (także liczonych od kwoty udzielonego kredytu, a nie pozostałego faktycznie do spłacenia!) dawało cholerną, dodatkową kwotę.
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 07-12-2014 o 01:31
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Uprawnienia umieszczania postów