Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon 600D - Mikrofon zewnętrzny przestał działać

Domyślnie Canon 600D - Mikrofon zewnętrzny przestał działać

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 600D od niespełna 2 miesięcy.
    Używałem przy nim zewnętrznego mikrofonu montowanego na grzbiecie który działał bez problemu.
    Tydzień temu odstawiłem aparat i możliwe że coś nagrzebałem wcześniej ponieważ po uruchomieniu aparatu pojawił się problem. Mianowicie, podłączyłem mikrofon i aparat poinformował że podłączono mikrofon ale ten nie działa. Dioda nie świeci i nic nie słychać. Jest możliwość że nagrzebałem coś w opcjach? Przeglądałem je i nie mogę nic znaleźć. Używam Magic Lantern i wcześniej ten problem nie występował a w samej latarni nie widzę opcji mikrofonu. Proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź i solucję. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 600D - Mikrofon zewnętrzny przestał działać

Cytat Zamieszczone przez djurasik Zobacz posta
    ... Używam Magic Lantern i wcześniej ten problem nie występował a w samej latarni nie widzę opcji mikrofonu. Proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź i solucję. Pozdrawiam.
    Uruchom aparat bez startu ML-a (z wciśniętym SET podczas startu) i sprawdź czy to coś zmieni.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Domyślnie Odp: Canon 600D - Mikrofon zewnętrzny przestał działać

bez ML-a po starcie to samo. Dalej dioda mikrofonu się nie świeci jakby nie miał zasilania

--- Kolejny post ---

Misterna zagadka rozwiązana. Padła bateria w mikrofonie >.< Nie miałem pojęcia o niej :P Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Do zamknięcia.

Uprawnienia umieszczania postów