Pokaż wyniki od 81 do 90 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Oczywiście, że nie ma.
    1.8 - plastik, 1.8 = mydło, af = loteria
    1.4 - nijak się ma do 85USM, budową, konstrukcją, af-em. Cena ta sama co 85. Relatywnie najrozsądniejsza Canonowska 50.
    1.2 - miękki aż do 2.0. Na 1.4 gorszy od w/w. Ciężki i astronomicznie drogi.

Sigma Art lub Fujinon zjada je wszystkie na śniadanie. Taka prawda Canonowska. Pisałem już przy wprowadzeniu stałek z 'iesem', że Canon coś niepokojącego wyprawia. Zamiast odświeżyć 50 1.4, poprawić 28usm itd, to zajmują się szkłami, których nawet sklepy na stałe w ofercie nie mają (24 IS, 35IS...), bo badziewia nikt nie kupuje. Konkurencja idzie jak torpeda!
    O EOSie M już nie wspomnę...
    z tym jest problem. 50-tka w cenie powyzej 300USD, a taki pulap musialaby osiagnac wersja stabilizowana, nie ma za bardzo sensu jako szklo amatorskie. a wiekszosc pro od zdjec (nie filmow) kupuje stalki pod katem swiata i zamrozenia ruchu badz papierowej GO - a stabilizacja w tym wypadku nie jest priorytetem (na pewno nad jakoscia obrazka). nawet ktorys z Gyoza-san albo Chuck Westfal w wywiadach mowil, ze w przypadku stalek do foto (a nie filmowania) nie beda poswiecac jakosci optycznej za wygode IS-a.

stabilizowany amatorski standard musialby pewnie miec swiatlo f/2 (moze 1.8 jak dobrze pojdzie, ale nie upieralbym sie) i to cenowo musialoby byc na granicy budzetu amatora na taka stalke, tzn. pewnie co najmniej tyle co obecne 50/1.4. ja to nie do konca widze, zeby sie sprzedawalo. no chyba ze zrobia EF-S 35/1.8 IS, wtedy to by moglo miec sens, pytanie tylko o cene...

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Tak więc ja, subiektywnie nie widzę oginskowej 50mm w Canonie wcale. Tym bardziej budżetowo szedłbym w Y50. A skoro Ty masz inne zdanie - Twoja sprawa. Dla każdego coś miłego. Nie każdy musi używać pięćdziesiątki od Canona.
    czekam na ich 35/2. bardziej moja ogniskowa, zeby od czasu do czasu zrobic jakies foto "nieostroscia" w naturze. canonowskie 35/2 albo morduja cena i rozmiarem, albo masakryczna 5-listna przyslona...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 15-01-2015 o 21:45
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów