Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

a ja czekam na Y35 2.0 i się jakoś doczekać nie mogę... czy ktoś wie kiedy i za ile w końcu...?

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Obiektyw kosztuje 320zł. Więc czy to się jeszcze opłaca? Mało konkretów :-/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Obiektyw kosztuje 320zł. Więc czy to się jeszcze opłaca?
    IMHO się opłaca. Ma znacznie lepszy bokeh.

Faktycznie bokeh ma zdecydowanie ładniejszy... a co z resztą? A ktoś się nim bawił dłużej jak miesiąc? Bo się mocno zastanawiam czy nie wziąć już lepiej jakiejś manualnej 50tki na M42 i światłem 1,4... Miałem kiedyś Takumara SMC 1,4 brakowało mi tylko AF hehe podejmuję 2 próbę do ogniskowej 50mm no i tym razem chyba ten AF by się przydał
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Coś już napisał
    Miasto
    Różnie to bywa...

Ja od stycznia czekam na swoją chińską pięćdziesiątkę... I też miałem doświadczenia z 50mm na M42 - brak AF boli.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

...brakowało mi tylko AF
    Żeby się nie okazało, a już niektóre testy na to wskazują, że AF w YN50/1.8 jest jeszcze gorszy niż w C50/1.8, że i tak używałbyś manualnego ostrzenia

No w testach faktycznie AF jest gorszy od Canona ale czy może być jeszcze gorzej? Skoro AF w Canonie to kupa.. Więc cudów się nie spodziewam. Chodzi o to by działało ? ja chcę się przekonać czy ta ogniskowa będzie mi odpowiadać, bo szkoda wydawać 3200 na Sigme i ja sprzedawać po jednym reportażu :-D

Dopiero zaczyna Awatar max5

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Oczywiście, że nie ma.
    1.8 - plastik, 1.8 = mydło, af = loteria
    1.4 - nijak się ma do 85USM, budową, konstrukcją, af-em. Cena ta sama co 85. Relatywnie najrozsądniejsza Canonowska 50.
    1.2 - miękki aż do 2.0. Na 1.4 gorszy od w/w. Ciężki i astronomicznie drogi.

Sigma Art lub Fujinon zjada je wszystkie na śniadanie. Taka prawda Canonowska. Pisałem już przy wprowadzeniu stałek z 'iesem', że Canon coś niepokojącego wyprawia. Zamiast odświeżyć 50 1.4, poprawić 28usm itd, to zajmują się szkłami, których nawet sklepy na stałe w ofercie nie mają (24 IS, 35IS...), bo badziewia nikt nie kupuje. Konkurencja idzie jak torpeda!
    O EOSie M już nie wspomnę...

Tak więc ja, subiektywnie nie widzę oginskowej 50mm w Canonie wcale. Tym bardziej budżetowo szedłbym w Y50. A skoro Ty masz inne zdanie - Twoja sprawa. Dla każdego coś miłego. Nie każdy musi używać pięćdziesiątki od Canona.

--- Kolejny post ---

Dokładnie ta sama aukcja była przedwczoraj za 59 dolców
    Podpisuje się pod tym, tak właśnie jest.

--- Kolejny post ---

http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-Wide...item27fd692ff8

Bywalec
    Miasto
    Poznań

A ktoś się nim bawił dłużej jak miesiąc? Bo się mocno zastanawiam czy nie wziąć już lepiej jakiejś manualnej 50tki na M42 i światłem 1,4... Miałem kiedyś Takumara SMC 1,4 brakowało mi tylko AF
    tak, ja mam dluzej niz miesiac. wczesniej mialem 50 1.8 i tez takumara 1.4 manualem z takim swiatlem mozna sie zajechac (przynajmniej ja na cropie), wiec sprzedalem. Wysluzony Canon sluzyl mi kolo 5 lat(?) a kupowalem go z drugiej reki, wiec ile rzeczywiscie lat mial - nie wiem.
    Powtorze to, co pisalem wczesniej w tym temacie - porownujac do mojej sztuki Canona - YN ma szybszy i celniejszy AF, jakosc obrazka porownywalna, ciezko powiedziec ktory ostrzejszy. Ja polecam w kazdym razie

Czy ktos mial problem z AF z 7D mk1 i wie jak to naprawic? AF nie dziala wcale na 7D, przy czym sprawdzilem ten obiketyw z 500D i 5D mk1 wszystko gra. Wiec raczej brak wspolpracy z 7D jest problemem niz wadliwy obiektyw. Software(skad?/jaki?) update rozwiaze ten problem? Bede wdzieczyny za podpowiedz.

Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718

Uprawnienia umieszczania postów