a ja czekam na Y35 2.0 i się jakoś doczekać nie mogę... czy ktoś wie kiedy i za ile w końcu...?
a ja czekam na Y35 2.0 i się jakoś doczekać nie mogę... czy ktoś wie kiedy i za ile w końcu...?
Obiektyw kosztuje 320zł. Więc czy to się jeszcze opłaca? Mało konkretów :-/
Faktycznie bokeh ma zdecydowanie ładniejszy... a co z resztą? A ktoś się nim bawił dłużej jak miesiąc? Bo się mocno zastanawiam czy nie wziąć już lepiej jakiejś manualnej 50tki na M42 i światłem 1,4... Miałem kiedyś Takumara SMC 1,4 brakowało mi tylko AFhehe podejmuję 2 próbę do ogniskowej 50mm no i tym razem chyba ten AF by się przydał
![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Ja od stycznia czekam na swoją chińską pięćdziesiątkę... I też miałem doświadczenia z 50mm na M42 - brak AF boli.
No w testach faktycznie AF jest gorszy od Canona ale czy może być jeszcze gorzej? Skoro AF w Canonie to kupa.. Więc cudów się nie spodziewam. Chodzi o to by działało ? ja chcę się przekonać czy ta ogniskowa będzie mi odpowiadać, bo szkoda wydawać 3200 na Sigme i ja sprzedawać po jednym reportażu :-D
Podpisuje się pod tym, tak właśnie jest.
--- Kolejny post ---
http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-Wide...item27fd692ff8
tak, ja mam dluzej niz miesiac. wczesniej mialem 50 1.8 i tez takumara 1.4manualem z takim swiatlem mozna sie zajechac (przynajmniej ja na cropie), wiec sprzedalem. Wysluzony Canon sluzyl mi kolo 5 lat(?) a kupowalem go z drugiej reki, wiec ile rzeczywiscie lat mial - nie wiem.
Powtorze to, co pisalem wczesniej w tym temacie - porownujac do mojej sztuki Canona - YN ma szybszy i celniejszy AF, jakosc obrazka porownywalna, ciezko powiedziec ktory ostrzejszy. Ja polecam w kazdym razie![]()
Czy ktos mial problem z AF z 7D mk1 i wie jak to naprawic? AF nie dziala wcale na 7D, przy czym sprawdzilem ten obiketyw z 500D i 5D mk1 wszystko gra. Wiec raczej brak wspolpracy z 7D jest problemem niz wadliwy obiektyw. Software(skad?/jaki?) update rozwiaze ten problem? Bede wdzieczyny za podpowiedz.