Cytat Zamieszczone przez Johnus Zobacz posta
Wątek z tym, że nowy 35 jest za duży połozył mnie na łopatki. Człowieku któryś to pisał, czy w ogóle zastanowiłeś się nad tym co napisałeś i jaki to ma sens? Jak chcesz mniejszy weź ten stary, nikt Ci nie broni. Nowe szkło ma dodatkowo IS, więc gdzieś to musi być. Poza tym ma nowe układy soczewek zapewne, w związku z tym nowe wyliczenia wszystkiego aby światło się zgadzało i obiektyw w ogóle działał. Jak zrobisz wyliczenia i pokażesz schemat, że można zrobić taki obiektyw mniejszy, to wtedy ja się z Tobą zgodzę i Cię pochwalę za analizę tematu, ale jak piszesz sobie tylko tak z kciuka to za przeproszeniem sie poprostu zamknij, bo obrażasz setki ludzi którzy gdzieśtam w Japonii siedzieli i wyliczali to wszystko, setki ludzi którzy zajmują się matematyką, fotografią i w ogóle nauką. Obrażasz wszystko swoim nieskończonym ignoranctwem.
Wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie
A tak poważnie, to ja również zgadzam się z Akustykiem. Też uważam, że amatorska stałka powinna być niewielka gabarytowo. Dla mnie również rozmiar całkowicie dyskwalifikuje nowe 35/2 IS. Poza tym ja nie potrzebuję stabilizacji w takim szkle. Dla mnie odświeżona 35ka powinna być gabarytowo podobna do starej, mieć więcej listków przesłony, obudowę na poziomie nie gorszym niż 50/1,4 a najlepiej na takim, jak 85/1,8, no i oczywiście USM. Ale wiadomo, że wszystkim się nigdy nie dogodzi.
A co do kładzenia na łopatki, to włożyłem się dopiero, jak przeczytałem twoje wypociny. Wcześniej jakoś trzymałem pion. Widać Ty również (albo może tylko) nie masz za wielkiego pojęcia o tym, o czym piszesz a wbrew twoim sądom akurat twój przedpiszca ma niejakie pojęcie na temat, w którym zabrał głos