Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    W porownaiu z C, to tylko 1/2 ceny.
    IMHO oba sa tak tanie, ze dyskusja jest po proznicy...

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Nie bylbym taki pewny, pewnie tak jak w C rozrzut jakosciowy bedzie duzy, wiec beda sztuki i lepsze i gorsze.
    to ja dokoncze kwestie, bo widac nie wyszlo:
    a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku - chocby z tego prozaicznego powodu, ze paskudniejszego bokehu niz tamten nie da sie zrobic

wyjasnij mi jak rozrzut jakosciowy zepsuje bokeh w tym Yongnuo?

co do ostrosci pikseli - to nie jest jedyne, a czesto nie najwazniejsze kryterium oceny jasnych stalek. a czy ona jest faktycznie gorsza od Canona - to moze poczekajmy na wiecej testow. byc moze jest, kwestia czy ta roznica jest naprawde istotna w praktyce...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja dokoncze kwestie, bo widac nie wyszlo:
    a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku - chocby z tego prozaicznego powodu, ze paskudniejszego bokehu niz tamten nie da sie zrobic

wyjasnij mi jak rozrzut jakosciowy zepsuje bokeh w tym Yongnuo?
    Nie kazdy robi zdjecia dla bokehu, dla niektorych jest wazne to co w GO (cokolwiek to jest )

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    co do ostrosci pikseli - to nie jest jedyne, a czesto nie najwazniejsze kryterium oceny jasnych stalek. a czy ona jest faktycznie gorsza od Canona - to moze poczekajmy na wiecej testow. byc moze jest, kwestia czy ta roznica jest naprawde istotna w praktyce...
    Zdjecia przedstawione w linku mnie nie zachwycily (jakoscia, nie tematem). To byla moja opinia "tak na pierwszy rzut oka". Ja nie jestem targetem tego obiektywu (juz mam 50mm), wiec jakimis dokladnymi testami jestem srednio zainteresowany. Co najwyzej ze wzgledu sentymentu do YN

Bywalec
    Miasto
    Poznań

obiecuje, ze jak dojdzie do mnie to cudo z chin, to zrobie wam test porownawczy do C50 1.8 od A do Z

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale sie zaraz zacznie wysyp tematow na forum
    pomóżcie ,który obiektyw wybrać? canon 50 1.8 czy yongnuo 50 1.8? bo czytałem już trochę na forum i dalej nie wiem

btw
    nowy chińczyk w cenie używki oryginału
    myślę ze dużo osób się skusi na podróbkę
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 15-01-2015 o 11:41
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

na aliekspresie jest już nawet Y35 2.0 za 59 baksów. Myślę, że cena w Polandii będzie na poziomie 150USD.
    Osobiście uważam, że ogniskowej 50mm Canon w swojej ofercie nie ma atrakcyjnej, więc gdybym nie dokupił dla Niej innego zestawu, 50USM bym sprzedał i bawił się Y50.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    na aliekspresie jest już nawet Y35 2.0 za 59 baksów.
    przeslesz prosze link do tej oferty? bo widze tylko jedna za 149 usd.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

na aliekspresie jest już nawet Y35 2.0 za 59 baksów. Myślę, że cena w Polandii będzie na poziomie 150USD.
    Osobiście uważam, że ogniskowej 50mm Canon w swojej ofercie nie ma atrakcyjnej, więc gdybym nie dokupił dla Niej innego zestawu, 50USM bym sprzedał i bawił się Y50.
    ciekawe
    3 podstawowe szkła i nie ma wyboru
    to straszne
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ciekawe
    3 podstawowe szkła i nie ma wyboru
    to straszne
    Oczywiście, że nie ma.
    1.8 - plastik, 1.8 = mydło, af = loteria
    1.4 - nijak się ma do 85USM, budową, konstrukcją, af-em. Cena ta sama co 85. Relatywnie najrozsądniejsza Canonowska 50.
    1.2 - miękki aż do 2.0. Na 1.4 gorszy od w/w. Ciężki i astronomicznie drogi.

Sigma Art lub Fujinon zjada je wszystkie na śniadanie. Taka prawda Canonowska. Pisałem już przy wprowadzeniu stałek z 'iesem', że Canon coś niepokojącego wyprawia. Zamiast odświeżyć 50 1.4, poprawić 28usm itd, to zajmują się szkłami, których nawet sklepy na stałe w ofercie nie mają (24 IS, 35IS...), bo badziewia nikt nie kupuje. Konkurencja idzie jak torpeda!
    O EOSie M już nie wspomnę...

Tak więc ja, subiektywnie nie widzę oginskowej 50mm w Canonie wcale. Tym bardziej budżetowo szedłbym w Y50. A skoro Ty masz inne zdanie - Twoja sprawa. Dla każdego coś miłego. Nie każdy musi używać pięćdziesiątki od Canona.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Rosicky Zobacz posta
    przeslesz prosze link do tej oferty? bo widze tylko jedna za 149 usd.
    Dokładnie ta sama aukcja była przedwczoraj za 59 dolców

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Oczywiście, że nie ma.
    1.8 - plastik, 1.8 = mydło, af = loteria
    1.4 - nijak się ma do 85USM, budową, konstrukcją, af-em. Cena ta sama co 85. Relatywnie najrozsądniejsza Canonowska 50.
    1.2 - miękki aż do 2.0. Na 1.4 gorszy od w/w. Ciężki i astronomicznie drogi.

Sigma Art lub Fujinon zjada je wszystkie na śniadanie. Taka prawda Canonowska. Pisałem już przy wprowadzeniu stałek z 'iesem', że Canon coś niepokojącego wyprawia. Zamiast odświeżyć 50 1.4, poprawić 28usm itd, to zajmują się szkłami, których nawet sklepy na stałe w ofercie nie mają (24 IS, 35IS...), bo badziewia nikt nie kupuje. Konkurencja idzie jak torpeda!
    O EOSie M już nie wspomnę...
    z tym jest problem. 50-tka w cenie powyzej 300USD, a taki pulap musialaby osiagnac wersja stabilizowana, nie ma za bardzo sensu jako szklo amatorskie. a wiekszosc pro od zdjec (nie filmow) kupuje stalki pod katem swiata i zamrozenia ruchu badz papierowej GO - a stabilizacja w tym wypadku nie jest priorytetem (na pewno nad jakoscia obrazka). nawet ktorys z Gyoza-san albo Chuck Westfal w wywiadach mowil, ze w przypadku stalek do foto (a nie filmowania) nie beda poswiecac jakosci optycznej za wygode IS-a.

stabilizowany amatorski standard musialby pewnie miec swiatlo f/2 (moze 1.8 jak dobrze pojdzie, ale nie upieralbym sie) i to cenowo musialoby byc na granicy budzetu amatora na taka stalke, tzn. pewnie co najmniej tyle co obecne 50/1.4. ja to nie do konca widze, zeby sie sprzedawalo. no chyba ze zrobia EF-S 35/1.8 IS, wtedy to by moglo miec sens, pytanie tylko o cene...

Tak więc ja, subiektywnie nie widzę oginskowej 50mm w Canonie wcale. Tym bardziej budżetowo szedłbym w Y50. A skoro Ty masz inne zdanie - Twoja sprawa. Dla każdego coś miłego. Nie każdy musi używać pięćdziesiątki od Canona.
    czekam na ich 35/2. bardziej moja ogniskowa, zeby od czasu do czasu zrobic jakies foto "nieostroscia" w naturze. canonowskie 35/2 albo morduja cena i rozmiarem, albo masakryczna 5-listna przyslona...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 15-01-2015 o 21:45
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    anonowskie 35/2 albo morduja cena i rozmiarem, albo masakryczna 5-listna przyslona...
    Nie jest tak źle z tą przysłoną. Na FF wygląda nawet nieźle o ile nie przymykasz za bardzo. Dodatkowo da się toto spokojnie używać na f2.0 na pełnej klatce. Z tańszych słoików to moje ulubione szkło na FF. Ciekaw jestem jaka będzie cena tego Yongnuo.

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów