Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Lampy błyskowe też nie różnią się od oryginałów i myślę, że spokojnie wytrzymają tyle samo.
    i dlatego ze ze ludzie tak myślą, takie firmy prosperują znakomicie
    zapewniam cie ze jednak się różnią
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No i jest walnięty przełącznik AF/MF ale to drobiazg
    czytajac dalej:
    However this wasn't a problem to concern since I just switched back to manual and autofocus again and YN50mm worked again. I've seen a Canon 50mm 1.8 II lens to do the very same thing before so this feature wasn't really a surprise to me.

wiec 'argrument' nie powiem o kant czego rozbic.

A co do lamp YN - posiadam 3. Czwarty rok bedzie, jak je uzywam. Spadly na podloge nieraz, z wysokosci zazwyczaj 2m, dzialaja. Wiec prosze mi wytlumaczyc tutaj, czym roznia sie jakosciowo od Canonowych. Rozumiem, ze kolega uzywal jednych i drugich i ma porownanie? Ja nie mam, wiec chetnie sie dowiem.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Canon 50/1,8 II to wg mnie kompletny szajs i nigdy nie powinien się ukazać w takiej wersji. Mam toto (nawet drugi egzemplarz bo jeden mi ukradli) bo nie lubię ogniskowej 50mm a czasem jednak trzeba mieć jasne szkło w tym zakresie.
    Działa, jest ostry.
    Przełącznik AF/MF w tej konstrukcji jest bardzo ważny bo jak się go odepnie z wysuniętym tubusem i włoży do torby to prawdopodobnie się rozleci.
    Gościowi ten przełącznik nie zadziałał i to jego problem. Pisze o tym uczciwie.
    Jestem zniesmaczony tym, że YN skopiowało akurat tą wersję (a nie mk I) bo zrobiłoby dobrą robotę, dało coś od siebie i wzięło lepszą kasę.
    Gorzej, bo wygląda mi, że wsadzili 35/2 w niemal identyczny korpus.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar aptur

W teorii wygląda na to, że zrobili lepszy sprzęt. Przynajmniej pod względem bokehu.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W teorii wygląda na to, że zrobili lepszy sprzęt. Przynajmniej pod względem bokehu.
    no bokeh to raczej nie moze byc "w teorii"

ale mnie sie tez zdecydowanie bardziej podoba. ze sie udalo to mnie nie dziwi, poprzeczka byla bardzo nisko zawieszona
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto

Pełne uzależnienie

Nie widac rewelacji. Canon byl/jest przynajmniej ostry (przynajmniej moj), tu widac mydelko. Ciekawe jak z powtarzalnoacia jakosci? Chyba tylko cena moze zachecic do zakupu.

Pełne uzależnienie

zapewniam cie ze jednak się różnią
    Canon zawiera magię.
    Canon byl/jest przynajmniej ostry (przynajmniej moj), tu widac mydelko.
    Jak oceniasz ostrość po tych znaczkach pocztowych? W cropach z innych testów faktycznie mydli.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Nie widac rewelacji. Canon byl/jest przynajmniej ostry (przynajmniej moj), tu widac mydelko. Ciekawe jak z powtarzalnoacia jakosci? Chyba tylko cena moze zachecic do zakupu.
    ale zacheca tak w ogole (250PLN za przyzwoity obiektyw) czy w porownaniu z Canonem 50/1.8?

tak czy siak obu dylematow nie rozumiem cena jest smieszna, a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku - chocby z tego prozaicznego powodu, ze paskudniejszego bokehu niz tamten nie da sie zrobic
    no bo chyba nie o jakies mikroskopijne roznice w ostrosci pikseli w jasnym standardzie chodzi, to nie sa szkla do skanowania dokumentow... ?

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Canon zawiera magię.
    a tak... z czolobitna religijnoscia nie da sie dyskutowac, bo wiara nie opiera sie na analizie faktow tam gdzie ludzie chca modlic sie do napisu Canon (badz Nikon, czy znaczka jablka) to wtracanie argumentow rzeczowych mija sie z celem
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale zacheca tak w ogole (250PLN za przyzwoity obiektyw) czy w porownaniu z Canonem 50/1.8?
    W porownaiu z C, to tylko 1/2 ceny.

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tak czy siak obu dylematow nie rozumiem cena jest smieszna, a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku
    Nie bylbym taki pewny, pewnie tak jak w C rozrzut jakosciowy bedzie duzy, wiec beda sztuki i lepsze i gorsze.

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów