Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    trudno powiedziec czy tutaj tak jest , krazyly nawet w sieci plotki , ze lampy blyskowe sa robione w tej samej fabryce co canona - ale nie wiem czy to prawda
    Bardzo możliwe. Na tej zasadzie większość laptoków na rynku niezależnie, czy mają napis Dell, Asus, HP, czy inne Apple i tak jest robiona w fabryce Foxconna.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

to chyba dosc popularny blad myslowy - ze obiektyw wygladem jest "stylizowany" (przepraszam za eufemizm ) na canonowskie 50/1.8 wcale nie musi, a w tym wypadku napewno nie oznacza, ze jest jego kopia.
    akurat to Yongnuo to jest zupelnie inna konstrukcja mechaniczna i optyczna. jak widac niekoniecznie lepsza od oryginalu.

ja bym chcial poogladac sample. oryginalny Canon 50/1.8 to byla masakra bokehem i chocby on bog wie jakie nie mial pomiary rozdzielczosci, to ja tego szkla palcem nie dotkne wiecej...

natomiast niewatpliwie podoba mi sie ten dualizm moralny. jak canonowskie 50/1.8 ma go* bokeh i mechanike, to "no bo to jest tania stalka i nie mozna za wiele oczekiwac". jak jest nieco lepiej wykonany
    chinski produkt ale pod wlasna marka, to:

To niewiele jak na okazję pobawienia się jasną „stałkąâ€. Szkoda tylko, że jakość dokładnie odpowiada cenie. Dostajemy więc dokładnie tyle, za ile płacimy i nic więcej.
    w takim razie w Canonie 50/1.8 najwyrazniej dostaje sie jeszcze mniej niz sie placi

dla mnie kluczowe porownanie miedzy tymi sloiczkami zawiera sie w powyzszych 2000 slow:

YN:
    http://pliki.optyczne.pl/yon50/yon50_fot08.JPG

Canon:
    http://pliki.optyczne.pl/can50II/can50_fot03.JPG

jak ktos woli Canona... no coz... nie obwiniam kazdy ma jakis gust. moj pies woli stara smierdzaca skarpete od swieczki zapachowej. tez mu wolno
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-01-2015 o 19:05
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No cóż jeśli to YN to mają być w tym wypadku perfumy to ja dziękuję postoję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

To szkło kosztuje o połowę mniej niż Canon i ma zdecydowanie lepszy bokeh. Poczekajmy aż będzie normalnie dostępne w PL.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No cóż jeśli to YN to mają być w tym wypadku perfumy to ja dziękuję postoję .
    ja w zasadzie tez, bo jesli mialbym kupowac szklo o tej ogniskowej, to dla mnie kryteria wyboru obejmuja: bokeh, dobra ostrosc srodka przy f/2, umiarkowany mikrokontrast, maly rozmiar, solidna obudowa, stabilizacja - w dokladnie tej kolejnosci. nawet jesli to mialoby kosztowac 2x tyle co canonowskie 50/1.8 i miec maksymalna dziure f/2...

to co zrobilo Yongnuo to jest uczciwa propozycja. porownywalna osiagami z Canonem (pod pewnymi wzgledami lepsza, pod innymi gorsza - kazdy sobie wlasne priorytety powinien sam ocenic) w smiesznie niskiej cenie.

aczkolwiek tradycyjnym powodem dla ktorego Canon w ogole sprzedawal swoj sloik bylo to, ze amator mogl sobie za male pieniadze kupic mit "superostrej oryginalnej stalki" - gdzie majac porownanie do tradycyjnie bidnych optycznie kitow do Rebeli temu amatorowi faktycznie wydawalo sie prawda (ze 50/1.8 to bog wie co). tego seksapilu chinczyk nie bedzie mial...

whatever...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

aczkolwiek tradycyjnym powodem dla ktorego Canon w ogole sprzedawal swoj sloik bylo to, ze amator mogl sobie za male pieniadze kupic mit "superostrej oryginalnej stalki" - gdzie majac porownanie do tradycyjnie bidnych optycznie kitow do Rebeli temu amatorowi faktycznie wydawalo sie prawda (ze 50/1.8 to bog wie co). tego seksapilu chinczyk nie bedzie mial...
    Z tą diagnozą zgadzam się w zupełności. Z drugiej strony to bardzo cwane posunięcie Canona, nie mam żadnych wątpliwości że 50/1.8 to najlepiej sprzedający się obiektyw w historii i nawet śmiem wątpić czy kiedykolwiek znajdzie swojego pogromcę.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

...jesli mialbym kupowac szklo o tej ogniskowej, to dla mnie kryteria wyboru obejmuja: bokeh, dobra ostrosc srodka przy f/2, umiarkowany mikrokontrast, maly rozmiar, solidna obudowa, stabilizacja - w dokladnie tej kolejnosci. nawet jesli to mialoby kosztowac 2x tyle co canonowskie 50/1.8 i miec maksymalna dziure f/2...
    Gdybyś jeszcze dodał "niezawodny i szybki AF" to byłby to opis nowego C 50/1.8 IS, którego zobaczymy wkrótce w cenie ok. 600USD.
    Tylko, że nikt takiego obiektywu nie chce bo nie jest f/1.4 - koniec dyskusji i argumentów, będzie biadolenie lub plucie w zależności od humoru:
    "Canon nie potrafi zrobić porządnego f/1.4 a Yongnuo potrafi za ułamek ceny".

Yongnuo pozwala zwykłemu człowiekowi zrobić interes: "za pół ceny kupiłem to samo co wciska ludziom Canon".
    YN 50/1.8 to balon próbny bo widać przecież dalszych kandydatów do zrobienia interesu.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar RTSiak

Patrząc na te wszystkie testy jakie już się pokazały można w sumie śmiało stwierdzić, że kontrole jakości mają typowo chińską i rozstrzał przynajmniej jeśli chodzi o ostrość jest zauważalny.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    To szkło kosztuje o połowę mniej niż Canon i ma zdecydowanie lepszy bokeh. Poczekajmy aż będzie normalnie dostępne w PL.
    kupisz obiektyw tylko dla jednej z jego cech, która może się okazać nieużyteczna?

to co zrobilo Yongnuo to jest uczciwa propozycja. porownywalna osiagami z Canonem (pod pewnymi wzgledami lepsza, pod innymi gorsza - kazdy sobie wlasne priorytety powinien sam ocenic) w smiesznie niskiej cenie.
    sorry ,ale oryginał tez jest w śmiesznie niskiej cenie

już napisałem wcześniej , za 60$ porządnego szkła nie będzie, ale można sobie wmawiać, ze robi się oszczędności
    nad samyangiem tez tu wszyscy pieli z zachwytu i co ? i nic, parę osób kupiło i jeszcze szybciej sprzedało
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 24-01-2015 o 12:41
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar RTSiak

Canon szykuje odpowiedź na chinola?

A New Nifty Fifty Coming [CR1] ÂŤ Canon Rumors

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów