Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

"Ponieważ Optyczne.pl nie popiera podróbek i kradzieży wartości intelektualnej chronionej prawem autorskim, zanim zdecydowaliśmy się na testy produktów Yongnuo, napisaliśmy list to firmy Canon z prośbą o wyjaśnienia w tej kwestii. Firma Canon zignorowała nasz list i nie raczyła odpowiedzieć"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    "Ponieważ Optyczne.pl nie popiera podróbek i kradzieży wartości intelektualnej chronionej prawem autorskim, zanim zdecydowaliśmy się na testy produktów Yongnuo, napisaliśmy list to firmy Canon z prośbą o wyjaśnienia w tej kwestii. Firma Canon zignorowała nasz list i nie raczyła odpowiedzieć"
    proste, Canon im zlecił produkcję

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    znana jest glownie w hiostori budowy instrumentow muzycznych produkcja typu "stencil".
    Szczegolnie popularna w usa w latach 20 - 40 , ale i dzisiaj tez stosowana.
    ( nie chcac obnizyc ceny swoich markowych produktow , wypuszcza sie na rynek prawie takie same z minimalnymi zmianami kosmetycznymi , ale znacznie taniej)

tzn producent oryginalnego urzadzenia , aby zwiekszyc sprzedaz, w jakiejs wersji minimalnie uproszczonej , albo robionej juz na nieco sfatygowanych maszynach pozwala na produkcje wlasnego wynalazku pod inna marka i ma z tego tytulu jakies tam wplywy , ktorych by nie mial.
    trudno powiedziec czy tutaj tak jest , krazyly nawet w sieci plotki , ze lampy blyskowe sa robione w tej samej fabryce co canona - ale nie wiem czy to prawda.
    faktem jest , ze wymiarami zewnetrznymi obudowa pasuje zdumiewajaco dokladnie.

na miejscu canona tez bym nie odpowiedzial , lub ewentualnie , ze wszelkie informacje nadajace sie dla publiki znajduja sie na stronach internetowych.
    bo gdyby rzeczywiscie conon produkowal cos tam u yongnuo , to ujawniajac taka informacje , strzelilby sobie w stope - bylaby to najlepsza reklama dla YN chyba.

cale prawo autorskie w duzej czesci to zwykle swirowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Z tym obiektywem jest zdaje się tak jak z winami pokroju Chateau de Jabol. Parafrazując znaną maksymę można napisać, że tanie obiektywy są dobre, bo są dobre i tanie
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Nie bardzo rozumiem z tym strzelaniem w stopę i dlaczego Canon miałby to ukrywać(stać za tym). Robienie czegoś pod różnymi markami funkcjonuje chyba w większości branż i to oficjalnie, jakoś bez szkody dla tych droższych produktów. Chodzi przecież o jakość.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Z tym obiektywem jest zdaje się tak jak z winami pokroju Chateau de Jabol. Parafrazując znaną maksymę można napisać, że tanie obiektywy są dobre, bo są dobre i tanie
    nie wiem , nie podniecam sie. nie chce miec nawet w rekach - po co ?
    pozbyc pieniedzy zawsze sie mozna szybciej i wygodniej niz jeszcze cos tam zamawiajac..

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Za wypożyczenie obiektywu do testów dziękujemy firmie...
    kawałek wcześniej
    Aby mieć jednak jak najwięcej informacji na temat różnic pomiędzy Yongnuo i Canonem zdecydowaliśmy się (...) także na wykonanie sekcji obu instrumentów i sprawdzenie czym różnią się one wewnątrz.
    To ciekawe co oddali
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Poczekajmy spokojnie na testy na DxO. Myślę że to szkło pokaże tam swój pazur .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

jak ktoś zainteresowany to najlepiej kupić sobie ze 3 sztuki i wybrać najlepszą bo rozrzut ostrości będzie na pewno
    na allegro 270zł, jak cena zejdzie do tych 220zł to pewnie zamówię, bo zawsze AF lepiej mieć niż nie mieć w ogóle
    SONY

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie rozumiem co ma Canon do tego i nie rozumiem idei jaka stoi za wysyłaniem pytań do nich. Obiektyw jest na rynku, jest dystrybutor, jest firma to niech sobie wyjaśniają. Ciekawe czy jak np. w Nikonie są matryce Sony to opaczne też wysyłają zapytanie do Sony czy Nikon ma zgodę na ich używanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów