Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Fotoksiążki gdzie i jak?

Domyślnie Odp: Fotoksiążki gdzie i jak?

Cytat Zamieszczone przez Larino Zobacz posta
    Może fotoalbumy mają lepsze(opinie w necie) ale książki są slabe

Wysłane z LG L90
    To jest dość często spotykana opinia że fotoksiążki (z miękkimi kartkami) nie są najlepszej jakości (a gdzie są? ) za to ich fotoalbumu czyli fotoksiążki ze sztywnymi rozkładówkami są jak najbardziej o.k. Ważne jest też żeby zrezygnować z ich korekcji kolorystycznej jeśli ma się zamiar porównywać wydruk ze swoim monitorem.
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Dopiero zaczyna

Oczywiście nie korzystałem z korekcji kolorów. Może kiedyś wypróbuję te droższe produkty

Wysłane z LG L90

Coś już napisał Awatar polaro
    Miasto
    Kraków

Miałem się odezwać co do jakości zamówionego fotoalbumu. Przesyłka przyszła i wszystko było ok - dużo lepiej w stosunku do zamawianej wcześniej fotoksiążki. Chyba w ogóle zrezygnuję z oferowania klientom fotoksiążek :P

@Larino:
    Nie wiem, czy przypadkiem nie walnę gafy, ale wydaje mi się, że każda fotoksiążka będzie bez porównania słabsza i bardziej "zaszumiona" niż wykonywane z tego samego pliku odbitki. Papier foto gubi ziarno.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Jeśli mają być fotoksiążki to tylko krukbook albo empresse.
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dostęp tylko dla fotografow, czyli nie dla mnie. A ceny z tego co doczytałem też nie dla mnie.

Cytat Zamieszczone przez polaro Zobacz posta

@Larino:
    Nie wiem, czy przypadkiem nie walnę gafy, ale wydaje mi się, że każda fotoksiążka będzie bez porównania słabsza i bardziej "zaszumiona" niż wykonywane z tego samego pliku odbitki. Papier foto gubi ziarno.
    Z tym się zgodzę ale nie popadajmy w skrajność.

Wysłane z LG L90

Miasto
    Kielce

Dostęp tylko dla fotografow, czyli nie dla mnie. A ceny z tego co doczytałem też nie dla mnie.
    Podobne robi jeszcze z tego co wiem Kserkop i digitalalbum. Tam na pewno nie trzeba być fotografem. Co do ceny - jeśli budżet ograniczony to może lepiej ograniczyć się do pudełka odbitek albo ręcznie samodzielnie wykleić album tradycyjny? Bez sensu zamawiać książkę tylko dlatego, że tania a zdjęcia za ciemne i zaszumione. O kolorach przez litość nie wspomnę. Książki z cewe, empika, najlepszefoto itp. mają bardzo słabe opinie w sieci. Wg mnie przyczyna jest prosta - w tej cenie nie da się po prostu zrobić dobrej książki.
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna

I chyba tak będę robił. Sam wykleje album a jak będzie więcej kasy to można zamówić foto album.

Co do pudełek to ja lubię przeglądać Stare zdjęcia z pudełek po butach. Ale niektórzy akceptują tylko albumy itp

Wysłane z LG L90

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Fotoksiążka też może być super jakości, tylko kto z Was chciałby za nią zapłacić odpowiednio wysoką kwotę? Są świetne papiery dwustronne do wydruków pigmentowych, ale cena takiej książki może przewyższyć przeciętne fotoalbumy. Najgorzej, że większość fotografów nie ma odwagi pokazać klientowi droższej alternatywy, wychodząc z założenia, że to drogie i nikt tego nie kupi. To tak jak z odbitkami. Są klienci, którzy zamawiają odbitki za niespełna 30 groszy, i są klienci, którzy zamawiają wydruki FineArt'owe za dziesiątki (setki) PLN.
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Kielce

I chyba tak będę robił. Sam wykleje album a jak będzie więcej kasy to można zamówić foto album.

Co do pudełek to ja lubię przeglądać Stare zdjęcia z pudełek po butach. Ale niektórzy akceptują tylko albumy itp

Wysłane z LG L90
    Pudełka nie muszą być po butach można kupić eleganckie i niedrogie np. tu: Pudełka na zdjęcia - CyfrowaCiemnia.pl Laboratorium Fotograficzne - Warszawa

Co Do albumów tradycyjnych wygląda to tak, że w cenie bardzo przyzwoitego albumu 30 kart mamy fotoalbum z tylko 10-ma kartami (rozkładówkami). Dlatego jeśli ktoś nie ma budżetu na fotoalbum 25-30 rozkładówek to nawet nie polecam takiego rozwiązania.

@msskniestety, ale tak jest. Klient najczęściej wybierze tańszą opcję. Część osób nie zauważy też różnicy między odbitką z dobrego labu a pigmentem. Nawet jak widzą różnicę to jest ona dla nich nieistotna.

Przykładowo jeśli proponujesz ludziom za dopłatą 200zł (do fotoalbumu) do wyboru:
    a) zamiast wydruku z minilabu fineartowy wydruk pigmentowy,
    b) oprawę fotoalbumu w naturalną skórę

...to niestety wybiorą drugą opcję, bo to w ich świadomości odzwierciedla lepszą jakość, prestiż, produkt z wyższej półki. Wariant pierwszy jest dla nich raczej niezrozumiały
    Też bym wolał żeby było na odwrót
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu
    Miasto
    022

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    czy u nas w kraju amator jest w stanie zamówić foto książkę w dobrej jakości jak z tych 2 dostawców?
    co to w ogóle za polityka z d**u - nie jesteś profi to nie możesz zrobić dobrej jakości książki.
    za jakość Rosmanna dziekuję bo jest tragiczna

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów