Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Smartfon do fotografowania

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Smartfon do fotografowania

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    I jak w związku z powyższym wygląda przyszłość luster i jasnych szkieł?
    W bliskiej przyszłości są niezagrożone, a w dalekiej... czarno to widzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Póki co nic nie położy jakości optycznej dobrych szkieł. Pewnie za jakiś czas elektroniczne przetworniki obrazu w komórkach będą dawały lepsze efekty, a niedoskonałości optyki będą niwelowane softem... Chyba jednak pozostanę przy tradycyjnym dslr. I swojej nokii

Pełne uzależnienie

No to jest nas dwóch.
    Ale ostatnio jeden z moich kolegów, który wie że mam jobla na punkcie fotografii, pokazał mi jakiegoś Szajsunga. Jakiś nie w te ni wewte ten sprzęt, bo na telefon to było za wielkie, a na tableta stanowczo za małe. Zrobił zdjęcie jakiejś zabawki i mówi zobacz jak super.
    No to mu powiedziałem żeby zrobił fotkę tak żeby wszystko poza zabawką było rozmyte. U nas to się nazywa poza GO. A on zrobił takie coś. Wiadomo że to programowo. I jaki jest teraz dla amatora sens kupowania jasnych szkieł pod lustro jak byle smartfonem zrobi se i serie i hdr i płytką GO? I jak w związku z powyższym wygląda przyszłość luster i jasnych szkieł?
    jeśli nie właściciel nie widzi różnicy to po co przepłacać, lustra miały już dawno zostać zastąpione bezlusterkowcami (to pewnie kiedyś i w jakiejś części nastąpi ale jeszcze trochę wody upłynie, sam chciałem kupić OM-D przez moment i jak mawia reklama sprawdziłem rozmiar i cenę - ale jakoś nie zauważyłem lepszości), teraz przychodzi czas na smartofony - ale jeśli chodzi o smartofony to jestem jakiś dziwnie spokojny. Co do OM-D to nadal mi się bardzo podoba.

Niedoskonałości optyki w bezlusterkowcach już są niwelowane softem, w lustrzankach też będą na poziomie RAWa, a raczej "RAWa", software i kawałek specjalizowanego procesora jest jednak tańszy niż konkretny kawałek szkła.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 06-12-2014 o 21:08
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

flagowce juz teraz oferują tak dobrą jakość obrazka że do nagrywania dzieciaków nie uzywam kamery za kilkanaście tysiaków, którą kręcę wesela tylko właśnie smarta... w ogóle smartfon to mz przegenialne urządzenie bez którego już ciężko było mi egzystować....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    w ogóle smartfon to mz przegenialne urządzenie bez którego już ciężko było mi egzystować....
    Jednemu ciężko innemu nie. Ja mam jakąś starą nokię. Nie żaden tam smartfon. I żyję i mam się dobrze. Kusił mnie ajfon przez chwilę. Ale tylko przez chwilę. Suma sumarum zbędny wydatek, zbędna zabawka. Jak dla mnie oczywiście.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Miasto
    Pod Tatrami

To ciekawe bo ja też ciągle tkwię w erze starocia sonyericsson który niestety już się rozpada i będę musiał wymienić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

zawsze miałem ericssony,potem sony-ericssony
    gdyby dalej produkowali telefony ,miałbym go
    ostatni to był k800, fenomenalny telefon, ale zepsuł się
    mam smartfona bo nie ma już fajnych klawiaturowych fonow...
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

No bo to chyba pod fejZbukową klientelę. Ja nie mam konta na fejZbuku ale widzę jaki typ kolesi ma i czym się jarają.
    Aktywnych użytkowników fejsbuka jest prawie miliard, a konto ma pewnie co najmniej dwa razy tyle.
    To oznacza praktycznie każdy na świecie kto nie mieszka w buszu i nie jest niemowlęciem badź jakimś typem z Konopielki ma konto na FB.

Więc podejrzany i dziwak to jest raczej typ kolesia co konta nie ma....

Ja fejsbuka też ogólnie nie lubię i nie używam w typowy sposób, ale konto pod fałszywym nazwiskiem mam.

--- Kolejny post ---

A co do aparatów w telefonach, przekonanie, że lustrzankowe wielkie obiektywy sa lepsze optycznie niż topowe telefonowe, jest błędne. Jest łatwiej zrobić precyzyjnie mały obiektyw o króciutkej ogniskowej niż wielki kloc umieszczony dalej od matrycy. Słoje lustrzankowe maja tę zaletę, że pokrywaja większe matryce, ale to by było na tyle.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    zawsze miałem ericssony,potem sony-ericssony
    gdyby dalej produkowali telefony ,miałbym go
    ostatni to był k800, fenomenalny telefon, ale zepsuł się
    mam smartfona bo nie ma już fajnych klawiaturowych fonow...
    No i to mnie martwi, bo nie chcę nosić takiej mydelnicy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-12-2014 o 22:54
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Aktywnych użytkowników fejsbuka jest prawie miliard, a konto ma pewnie co najmniej dwa razy tyle.
    To oznacza praktycznie każdy na świecie kto nie mieszka w buszu i nie jest niemowlęciem badź jakimś typem z Konopielki ma konto na FB.

Więc podejrzany i dziwak to jest raczej typ kolesia co konta nie ma....

Ja fejsbuka też ogólnie nie lubię i nie używam w typowy sposób, ale konto pod fałszywym nazwiskiem mam
    Konta na fb nie mają osoby świadome, cała reszta to lemingi kapitalizmu (bez urazy, wolny wybór) .

Nokia 1020 robi robi przyzwoite obrazki , to fakt.
    Cyfrowo i tradycyjnie.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów