Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Smartfon do fotografowania

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Smartfon do fotografowania

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    No to jest nas dwóch.
    Ale ostatnio jeden z moich kolegów, który wie że mam jobla na punkcie fotografii, pokazał mi jakiegoś Szajsunga. Jakiś nie w te ni wewte ten sprzęt, bo na telefon to było za wielkie, a na tableta stanowczo za małe. Zrobił zdjęcie jakiejś zabawki i mówi zobacz jak super.
    No to mu powiedziałem żeby zrobił fotkę tak żeby wszystko poza zabawką było rozmyte. U nas to się nazywa poza GO. A on zrobił takie coś. Wiadomo że to programowo. I jaki jest teraz dla amatora sens kupowania jasnych szkieł pod lustro jak byle smartfonem zrobi se i serie i hdr i płytką GO? I jak w związku z powyższym wygląda przyszłość luster i jasnych szkieł?
    jeśli nie właściciel nie widzi różnicy to po co przepłacać, lustra miały już dawno zostać zastąpione bezlusterkowcami (to pewnie kiedyś i w jakiejś części nastąpi ale jeszcze trochę wody upłynie, sam chciałem kupić OM-D przez moment i jak mawia reklama sprawdziłem rozmiar i cenę - ale jakoś nie zauważyłem lepszości), teraz przychodzi czas na smartofony - ale jeśli chodzi o smartofony to jestem jakiś dziwnie spokojny. Co do OM-D to nadal mi się bardzo podoba.

Niedoskonałości optyki w bezlusterkowcach już są niwelowane softem, w lustrzankach też będą na poziomie RAWa, a raczej "RAWa", software i kawałek specjalizowanego procesora jest jednak tańszy niż konkretny kawałek szkła.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 06-12-2014 o 21:08
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów