Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Smartfon do fotografowania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Smartfon do fotografowania

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    No to jest nas dwóch.
    Ale ostatnio jeden z moich kolegów, który wie że mam jobla na punkcie fotografii, pokazał mi jakiegoś Szajsunga. Jakiś nie w te ni wewte ten sprzęt, bo na telefon to było za wielkie, a na tableta stanowczo za małe. Zrobił zdjęcie jakiejś zabawki i mówi zobacz jak super.
    No to mu powiedziałem żeby zrobił fotkę tak żeby wszystko poza zabawką było rozmyte. U nas to się nazywa poza GO. A on zrobił takie coś. Wiadomo że to programowo. I jaki jest teraz dla amatora sens kupowania jasnych szkieł pod lustro jak byle smartfonem zrobi se i serie i hdr i płytką GO? I jak w związku z powyższym wygląda przyszłość luster i jasnych szkieł?
    ale to pewnie tylko fajnie wyglada na tym szajsie
    na moim 22" ostanie sie jeno prawda
    jeśli ktoś robi foty tylko do fejsa to smartfon całkowicie zaspokoi jego potrzeby
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ale to pewnie tylko fajnie wyglada na tym szajsie
    na moim 22" ostanie sie jeno prawda
    jeśli ktoś robi foty tylko do fejsa to smartfon całkowicie zaspokoi jego potrzeby
    No bo to chyba pod fejZbukową klientelę. Ja nie mam konta na fejZbuku ale widzę jaki typ kolesi ma i czym się jarają. I dla takich jedynym wyznacznikiem jest 40Mp w którejś tam nokii. Ale jak piszesz, na fejZbuka styknie.
    A słyszałem kiedyś, i mam nadzieję że to żart, że są kotleciarze co robią tylko srajfonami...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    No bo to chyba pod fejZbukową klientelę. Ja nie mam konta na fejZbuku ale widzę jaki typ kolesi ma i czym się jarają.
    Aktywnych użytkowników fejsbuka jest prawie miliard, a konto ma pewnie co najmniej dwa razy tyle.
    To oznacza praktycznie każdy na świecie kto nie mieszka w buszu i nie jest niemowlęciem badź jakimś typem z Konopielki ma konto na FB.

Więc podejrzany i dziwak to jest raczej typ kolesia co konta nie ma....

Ja fejsbuka też ogólnie nie lubię i nie używam w typowy sposób, ale konto pod fałszywym nazwiskiem mam.

--- Kolejny post ---

A co do aparatów w telefonach, przekonanie, że lustrzankowe wielkie obiektywy sa lepsze optycznie niż topowe telefonowe, jest błędne. Jest łatwiej zrobić precyzyjnie mały obiektyw o króciutkej ogniskowej niż wielki kloc umieszczony dalej od matrycy. Słoje lustrzankowe maja tę zaletę, że pokrywaja większe matryce, ale to by było na tyle.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Coś już napisał
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Aktywnych użytkowników fejsbuka jest prawie miliard, a konto ma pewnie co najmniej dwa razy tyle.
    To oznacza praktycznie każdy na świecie kto nie mieszka w buszu i nie jest niemowlęciem badź jakimś typem z Konopielki ma konto na FB.

Więc podejrzany i dziwak to jest raczej typ kolesia co konta nie ma....

Ja fejsbuka też ogólnie nie lubię i nie używam w typowy sposób, ale konto pod fałszywym nazwiskiem mam
    Konta na fb nie mają osoby świadome, cała reszta to lemingi kapitalizmu (bez urazy, wolny wybór) .

Nokia 1020 robi robi przyzwoite obrazki , to fakt.
    Cyfrowo i tradycyjnie.

Uprawnienia umieszczania postów