Witam.
Mam pytanie czy może ktoś z forum ubezpieczał swój sprzęt? Możecie coś polecić? Wiem na pewno że mBank ubezpiecza sprzęt o wartości do 1k PLN za 12zł miesięcznie ale może gdzieś być lepsza opcja.
Pozdrawiam.
Witam.
Mam pytanie czy może ktoś z forum ubezpieczał swój sprzęt? Możecie coś polecić? Wiem na pewno że mBank ubezpiecza sprzęt o wartości do 1k PLN za 12zł miesięcznie ale może gdzieś być lepsza opcja.
Pozdrawiam.
nie ,nie ma lepszej opcji
ta opcja to tez żadna opcja
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
sprzęt o wartości do 1k zł - smartofony się łapią i to te słabsze![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Mnie ciekawi ta stawka 12 zlotych miesiecznie przy ubezpieczeniu na 1000![]()
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5
Ale w kontekście, że drogo czy tanio?
Wypowiem się bo pracuję w branży ubezpieczeniowej
Generalnie tego typu ubezpieczenie sprzętu elektronicznego, dla âklienta masowegoâ jest obarczone ponadprzeciętnym ryzykiem, stąd takie a nie inne warunki jakie możemy znaleźć âna rynkuâ.
12 zł miesięcznie za 1000 zł, to jest właściwie 144 zł rocznie, a więc stawka roczna (do roku najlepiej odnosić) wynosi 14,4 %, a to jest bardzo dużo.
Oczywiście trochę inaczej to wygląda w kontekście ubezpieczenia tego sprzętu w domu, w określonej lokalizacji â pewnie większość z Was ma ubezpieczone mieszkanie od klasycznego pożaru i ryzyk nazwanych (zalanie, trzęsienie ziemi, upadek statku powietrznego, itp.) + kradzież z włamaniem. Większość ubezpieczycieli na kradzież z włamaniem daje ochronę dla sprzętu elektronicznego, ale też zazwyczaj jest to jakiś limit całej sumy ubezpieczenia zgłoszonej do kradzieży. Osobiście uważam, że warto o to zadbać w kontekście ubezpieczenia mieszkania, tak by limit odpowiadał wartości sprzętu, bo nie raz nawet tu na forum, czytamy jak kogoś spotkała niemiał sytuacja ď
Natomiast znaleźć taką ochroną na szkody poza mieszkaniem, to bardzo ciężko.
[QUOTE=Bangi;1254071]Ale w kontekście, że drogo czy tanio?
Wypowiem się bo pracuję w branży ubezpieczeniowej
Dlatego tez napisalem, bo stawka podstawowa to jakis kosmos jezeli chodzi o skladke. Takze pracowalem w ubezpieczeniach przy kontorli brokerow
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5
Warta tez ubezpiecza na taką kwotę, tyle, że to śmiech na sali![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Można również ubezpieczyć droższe rzeczy ale stawki będą odpowiednio wyższe
Ja ostatnio robiłem wycenę dla sprzętu o wartości 30 tyś zł roczna składka wyniosła niecałe 1200 zł.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.