-
Początki nałogu
Odp: Jakie obiektywy do fotografii studyjnej i plenerowej ?
Z doświadczenia wiem, że analizowanie tabelek, wykresów i czytanie wnikliwie 10 razy każdego testu nt. jakiegoś sprzętu to teoria, a jak wiemy wszyscy, teoria w praktyce jest gó**a warta 
Canon 50 usm wd optycznych jest 'nieużywalny' na 1.4, w porównywarce (jakoścowej) zdjęć, nie pamiętam źródła, jest mydło totalne, ale pomimo wszystko, fotka z ff i tego szkła jest moim zdaniem bardzo miodna.
Najlepiej byłoby mieć 3 zoomy L (16-35, 24-70, 70-200), oraz 6 stałek L (14, 24, 35, 50, 85, 135) - pytanie kto by to nosił i komu każdorazowo przed zleceniem, będzie się chciało myśleć 'co zabrać' oraz w trakcie majtać tymi obiektywami. Sam lubię jakość i chętnie skompletowałbym jakiś tam super zestaw, ale doświadczenia i praktyka nauczyły mnie, że często im mniej, tym lepiej
Oczywiście nie czepiajcie się słówek, bo zaraz ktoś mądry napisze, że i iphone 4s wystarczy do fotografii 
Moim zdaniem 24-70 to splendorowe szkło, dla mnie no. 1. Wszystko w jednym, wycieczka, ślub, moda, kościół, pogrzeb czy album rodzinny... Reszta to otoczka i bonus, typu UWA/fisz albo zdjęcie z rozlanym tłem z 85L
Uprawnienia umieszczania postów