Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Obróbka zdjęć mac book air 13

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Obróbka zdjęć mac book air 13

Jak podpiety to dobrze, ale chodzi mi o predkosc dzialania. Przelaczanie miedzy Library a Develop i kopiowanie ustawien itp itd - czasami to wolno potrafi chodzic.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Rakieta nie bedzie bo one maja tylko dwa core (rdzenie) wersja i7 nie zmienia wiele - jesli juz brac 8GB, szybki ssd troche nadgania.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Orabialem zdjecia z retinie 2014 z 16GB ram, wersja 13 wiec tez tylko dwa rdzenie. Gdy rawy byly na zewnetrznym dysku to pracowal troche wolno. Gdy zrobilem smart previews i obrabialem w samolocie wracajac sie z wakacjim wtedy dzialalo super.

Dwa rdzenie nie powinny byc problemem. Spokojnie poobrabniasz na nim zdjecia.

--- Kolejny post ---

Orabialem zdjecia z retinie 2014 z 16GB ram, wersja 13 wiec tez tylko dwa rdzenie. Gdy rawy byly na zewnetrznym dysku to pracowal troche wolno. Gdy zrobilem smart previews i obrabialem w samolocie wracajac sie z wakacjim wtedy dzialalo super.

Dwa rdzenie nie powinny byc problemem. Spokojnie poobrabniasz na nim zdjecia.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Czyli tak jak myślałem muszę zrezygnować z mobilności i kupić maca mini i wymienić dysk na ssd i dodać ramu
    www.patrykgalazka.pl

6D+60D+35L+85mm f/1.8 + 17-40L

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Patryk Gałązka Zobacz posta
    Witam was, mam takie pytanie czy posiada ktoś bądź ktoś używał mac book'a air 13 z procesorem i5 do obróbki zdjęć, chodzi mi o podstawową obróbkę w lightroom'ie 5 oraz dłubanie przy niektórych zdjęciach w photoshopie, nie będą to jakieś ogromnej rozdzielczości pliki. I tutaj mi powiedzcie czy da radę ?
    Mac czy PC? Jaki komputer do obróbki zdjęć i idź pod śródtytuł "Jaki model Maca wybrać do obróbki zdjęć?"

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Air 13' z 8GB RAM daje rade (RAW z Leica M9, Monochrome, EOS 1 DsMkIII). Nie jest to super komfort ale spokojnie zdjęcia obrobisz.
    4GB RAM to troche mało dla obróbki zdjęć na MacBookach. Chociaż jeśli nie używasz wielu warstw i jakiś specjalnych filtrów to też da rade.
    Polecam wyłączyć wszystkie procesy w tle i zostawić tylko PS.
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów