Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 62 z 62

Wątek: [mazeno] megaprzygoda czyli o spaniu po rowach

Bywalec
    Miasto
    Muzkol

Domyślnie Odp: [mazeno] megaprzygoda czyli o spaniu po rowach

w nawiazaniu do tych trzech powyzszych - ostatnio zaczynam coraz bardziej doceniac zdjecia o monochromatycznym zabarwieniu (zawsze je lubilem, ale ostatnio jakos tak coraz bardziej), nie stricte czarno-biale, na sile suwaczkami zrobione z kolorowego, ale takie naturalne bure, szare, z zamglonymi, ledwo wyczuwalnymi kolorami, pod swiatlo, przez mgle czy w pyle. fakt, ze czesto do tego niezbedny jest odpowiedni krajobraz, raczej pustynny w charakterze (i nie chodzi mi tu tylko o doslownosc pustyni, choc to tez, ale sama swiadomosc samotnosci - to mocno fajne jest - nie idzie o osamotnienie, opuszczenie, ino samotnosc wybrana z premedytacja; pisal o tej roznicy lysiak bodajze w "wyspach bezludnych"). te bure foty o wiele bardziej - rzeklbym intrygujaco - przemawiaja do mnie niz te pelnokolorowe (choc kolorami tez nie gardze), moze rowniez dlatego, ze sa rzadziej lapane.

na poczatek ta prawdziwa pustynia:

potem taka lodowa:

i w koncu bardziej w surowosci odbioru:

tu mi wpadlo za duzo powietrza, a za malo tej lsniacej drogi, spieprzylem swietne zdjecie:

za to ponizsze uwielbiam - nadciaga kosmiczny smok /i nie wiem, ktore lepsze, to czy to w poscie powyzej, gdzie smok jest w oddali jeszcze/:

tutaj lubie to ledwo zauwazalne slonce bawiace sie w chowanego:

a tu delikatnosc mgielek poszarpanych ostrymi jak zeby pily turniami:

czasem temu mono sprzyja noc:

kiedy indziej aura:

i choc czasem sie wydaje monochromatyczne, a jednak pelne jest kolorow:

a moze to kwestia przestrzeni, ktora mi przypominaja.
    pzdr -
    mazeno

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: [mazeno] megaprzygoda czyli o spaniu po rowach

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    w nawiazaniu do tych trzech powyzszych - ostatnio zaczynam coraz bardziej doceniac zdjecia o monochromatycznym zabarwieniu (zawsze je lubilem, ale ostatnio jakos tak coraz bardziej), nie stricte czarno-biale, na sile suwaczkami zrobione z kolorowego, ale takie naturalne bure, szare, z zamglonymi, ledwo wyczuwalnymi kolorami, pod swiatlo, przez mgle czy w pyle. fakt, ze czesto do tego niezbedny jest odpowiedni krajobraz,
    Mam ten sam tok myślenia. Pewnie "prawie monochromatyczne" tematy muszą tkwić w naturze, a nie w (głównie) w suwaczkach.
    Fajne zdjecia
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów