Troche się boję 85 jeśli mam się opierać tylko na FF, że za krótkie będzie. A cropować z 12 mpix w 5D np na iso 3200 to już może być potrzebna bardziej agresywna obróbka co nie najlepiej wpłynie na zdjęcie. właśnie oglądam sigmę 35 1,4 i iso 3200 z 5D na pixel peeper. A zakładając, że zestaw byłby 50 i 100 canona oraz 35 sigmy to z obiektywami canonowskimi nie powinno byc probleu BF/FF jak rozumiem ? A sigmę skalibrują mi w serwisie za darmo jeśli dobrze pamiętam. Czy obiektywy canona w razie czego też mogę na żytniej skalibrować ? Czy serwis firmowy nie kalibruje obiektywów ?

Dzięki za uwagę o kalibracji w body bo przeoczyłem ten fakt :-) Na c60d w sumie nic nie musiałem kalibrować a mam sigmę 17-50.Zresztą nawet nie mam kalibracji w body. Natomiast c50 mm f 1,8 jaki mam to odnoszę wrażenie, że mi zaczął od niedawna coś mydlić i rzadko trafiać :-( Problem może się pojawić faktycznie przy FF bo tam zabawa z GO znacznie bardziej precyzyjna się robi :-/ Miałem okazję pobawić się 6d znajomego. Przestrzelić z GO to żaden problem na FF. Pewnie kwestia doświadczenia ale jak na początkującego ślubniaka to brak doświadczenia, wąska GO + obiektyw z FB/BF i z brakiem kalibracji w body to faktycznie może być nie najlepsza mieszanka :-/