Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
Kolega poprosił mnie o zrobienie dla jego sklepu internetowego zdjęcia produktów, które sprzedaje. Chciałbym mu pomóc najlepiej jak się da. Głównie będzie to sprzęt agd, rtv, narzedzia

Dysponuje sprzętem:
- body canon 50d
- obiektywy: canon 24-105, oraz 85 1.4
- lampa canon 580ex II
- statyw.
- białe tło fotograficzne

Możecie mi podać klika dobrych rad by zdjęcia wyszły jak najlepiej.
A czy próbowałeś się już zmierzyć z tym tematem praktycznie, czy szukasz zlotego środka, bo sam jeszce nie wiesz co potrafisz i czego potrzebujesz?
Dzwonił kiedyś do mnie klient i prosił o zrobienie zdjęć łożysk (około 200szt). Od łożysk do unitów dentystycznych po egzemplarze o śrdnicy 500mm. Nie dogadaliśmy się co do ceny i wstawi fotki zrobione przez kogoś z rodziny.
Po tygodniu pojawiły się na jego stronie zaje........... zdjęcia firmy FAG. Sama firma napisała do niego, żeby wykorzystał zdjęcia z katalogu na CD, który otrzymał. Jak się sprzedaje coś od 1991 roku, to można liczyć na pomoc firmy, która dba o swój wizerunek i nie życzy sobie fajansu na WWW sprzedawcy.

Wracajac do tematu, to nikt nie wie, czy masz dostatecznie dużą wiedzę o obróbce, szparowniu zdjeć i fotografii produktowej. Wrzuć jakieś przykładowe zdjęcia, to ułatwi ewentualne naprowadzenie Cię w temacie.
To prawda, że podstawą w sklepie internetowym jest cena, bo przeważnie wiemy już co chcemy kupić . Ale są branże, jak np komis sukni ślubnych, gdzie dobre zdjęcie nie zaszkodzi.