Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Zdjęcia na potrzeby sklepu internetowego

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Zdjęcia na potrzeby sklepu internetowego

Naprawdę ktoś kupuje wiertarki na podstawie kunsztu fotografa?
    Ja bym wybrał tę po prawej, bo ta po lewej jest za bardzo podpicowana, co wprost nasuwa podejrzenie, że sprzedawca chce coś ukryć. Na przykład, że w ogóle nie ma tego towaru, a zdjęcia kopiuje z oficjalnych katalogów. Zielony Boscha jest właśnie taki, jak po prawej.

W towarach używanych ważne jest, żeby było widać ewentualne wady i stopień zużycia, a odblaski i przebarwienia to sprawa trzeciorzędna, jeśli w ogóle jakakolwiekrzędna.

Może warto założyć podforum dla fotografów produktowych, gdzieś w pobliżu tego dla ślubnych.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Ja bym wybrał tę po prawej, bo ta po lewej jest za bardzo podpicowana, co wprost nasuwa podejrzenie, że sprzedawca chce coś ukryć. Na przykład, że w ogóle nie ma tego towaru, a zdjęcia kopiuje z oficjalnych katalogów. Zielony Boscha jest właśnie taki, jak po prawej.

W towarach używanych ważne jest, żeby było widać ewentualne wady i stopień zużycia, a odblaski i przebarwienia to sprawa trzeciorzędna, jeśli w ogóle jakakolwiekrzędna.

Może warto założyć podforum dla fotografów produktowych, gdzieś w pobliżu tego dla ślubnych.
    W dzisiejszych czasach wszystko jest podpicowane, kobiety z okładek pism ( mało które zdjęcie nie jest po obróbce, wygładzanie i zmiana odcienia skóry, itp

Czy kupiłbyś pismo gdyby na okładce widniała ta kobieta przed obróbką photoshopa ?,

Teraz jesteś głodny, cholernie głodny, biegasz po mieście szukając np jakiegoś burgera i oto jest huura witryna burgersrurgershop a tam oferta na plakacie:

tutaj powyżej widać że sprzedawca nie chce niczego ukryć noo taak wygląda burger przecież. bierzmy i jedzmy z tego wszyscy .....
    Mi osobiście podoba się ta cebulka na wierzchu :"bułki ?"
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Czy może przejdziesz na drugą stronę ulicy i zobaczysz inny burgersrurgeshop gdzie w ofercie jest takie coś :

...

Estetyka..... można iść na skróty ale tak to właśnie będzie wyglądało.

Do autora wątku zamiast się pytać o porady, lap Pan obojętnie jakiś produkt, zrób mu Pan zdjęcie "produktowe", materiałów w necie jest od groma "how to", Zanieś pan to do kolegi i pokaż mu to Pan.

Jeżeli kolega będzie zadowolony z rezultatów, rób pan resztę z czystym sumieniem że odbiorcy (koledze) się to podoba. a może i zainkasuje Pan jakaś małą kwota wtedy dokupisz Pan sobie lepszy sprzęt do tego rodzaju fotografii, a i przy okazji nabędzie Pan już jakieś umiejętności fotografii produktowej.

Przez to wszystko zgłodniałem miłego dnia wszystkim

Z ciekawości sam cyknę jakiś ala produktowy test z moim domowym sprzętem,
    Ostatnio edytowane przez antek76 ; 28-11-2014 o 07:41
    Pkt 8 regulaminu forum

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    Kolega poprosił mnie o zrobienie dla jego sklepu internetowego zdjęcia produktów, które sprzedaje. Chciałbym mu pomóc najlepiej jak się da. Głównie będzie to sprzęt agd, rtv, narzedzia

Dysponuje sprzętem:
    - body canon 50d
    - obiektywy: canon 24-105, oraz 85 1.4
    - lampa canon 580ex II
    - statyw.
    - białe tło fotograficzne

Możecie mi podać klika dobrych rad by zdjęcia wyszły jak najlepiej.
    A czy próbowałeś się już zmierzyć z tym tematem praktycznie, czy szukasz zlotego środka, bo sam jeszce nie wiesz co potrafisz i czego potrzebujesz?
    Dzwonił kiedyś do mnie klient i prosił o zrobienie zdjęć łożysk (około 200szt). Od łożysk do unitów dentystycznych po egzemplarze o śrdnicy 500mm. Nie dogadaliśmy się co do ceny i wstawi fotki zrobione przez kogoś z rodziny.
    Po tygodniu pojawiły się na jego stronie zaje........... zdjęcia firmy FAG. Sama firma napisała do niego, żeby wykorzystał zdjęcia z katalogu na CD, który otrzymał. Jak się sprzedaje coś od 1991 roku, to można liczyć na pomoc firmy, która dba o swój wizerunek i nie życzy sobie fajansu na WWW sprzedawcy.

Wracajac do tematu, to nikt nie wie, czy masz dostatecznie dużą wiedzę o obróbce, szparowniu zdjeć i fotografii produktowej. Wrzuć jakieś przykładowe zdjęcia, to ułatwi ewentualne naprowadzenie Cię w temacie.
    To prawda, że podstawą w sklepie internetowym jest cena, bo przeważnie wiemy już co chcemy kupić . Ale są branże, jak np komis sukni ślubnych, gdzie dobre zdjęcie nie zaszkodzi.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Jest jeszcze jedna sprawa. Jakie duże może być to zdjęcie. Czasem sklep jest nastawiony na obsługę w wersjach mobilnych, przez tablet a nawet telefon. Właśnie - ile na ile pikseli może pojawić się przy każdym produkcie, żeby to się w miarę bezboleśnie wczytywało i oglądało? To też zależy od produktu, ale nie oszukujmy się, i tak ostateczne rozdzielczości będą dalekie od tych, wymaganych np do druku w katalogach, czy kalendarzach.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Wiertarki wyszły z inicjatywy Bechamota, wątkotwórca ma do sprzedania sprzęt AGD, RTV oraz narzędzia. To już jest asortyment, który warto przedstawić w odpowiedniej jakości.
    Co do "picowania" zdjęć - nie mówimy o aukcji allegro ze sprzętem używanym, gdzie "real gnioto" ma jakąś wartość dodaną, tylko o sklepie internetowym.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Gdybym mial kombinowac wiecej niz to konieczne to szedlbym w tym kierunku:

dwie lampy ledowe 2*3W z akumulatorem.
    zero kabli , przenosne , mozna zabrac do klijenta.

nowy sprzet jesli ma sie swiecic jak psu j... to trzeba natluscic ( jak na zalaczonym wczesniej paskudnym przykladzie wiertarki )

obrobka jest jednak dluzsza - przede wszystkim przygotowanie zdjec wymaga obrobki.

dla sklepu , w ktorym daje sie zdjecia informacjyne w wielkosci powiedzmy 600 px lub mniejsze , oswietlenie jedna lampa blyskowa , swiatlem odbitym jest w zupelnosci wystarczajace.Przede wszystki nie daje przepalow , infromacja o produkcie jest w miare obiektywna i pelna.

Pełne uzależnienie

Wszystko zależy od tego czy te wystawiane w rzeczonym sklepie sprzęty będą nowe czy używane. Jeśli używane to raczej picować zdjęć nie należy, bo to nie etyczne.
    Merde, wiertarka to też jakieś narzędzie jest
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

a ja bym ją inaczej ustawił - kadr, nie od strony wiertła, a z przeciwnej. żeby wyglądało bardziej naturalnie. ta wiertarka we mnie celuje i mam wrażenie, że zaraz wyreguluje mi tak oko, że nie dam rady dojrzeć blików itp.

fotki na aukcjach dla mnie mają jedynie znaczenie jak kupuje sprzęt używany. jak nowy, to co ma to za znaczenie.
    W sklepie internetowym słaba jakość fotek, razi moje odczucia. Tu już bym wymagał ładnych fot. Jednak wole 7 gorszej jakości fotek pokazującej detale i przedmiot z kilku stron, niż jedna hiper ekstra fota, na której widać głównie logo producenta.

Wypicowane foty aut do sprzedaży zapalają mi lampkę - UWAGA LICZNIK COFNIĘTO O 100 tys km, wycięto katalizator, a do silnika dolano ceramizer żeby nie dymił. trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. Zbyt duży blichtr i wypas daje do myślenia. W tym kraju jeden drugiego w konia robi więc zbyt dobre foto daje do myślenia, podobnie jak niska cena, wysoka cena, dobra cena itd.
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Cytat Zamieszczone przez antek76 Zobacz posta
    Do autora wątku zamiast się pytać o porady, lap Pan obojętnie jakiś produkt, zrób mu Pan zdjęcie "produktowe", materiałów w necie jest od groma "how to", Zanieś pan to do kolegi i pokaż mu to Pan.

Jeżeli kolega będzie zadowolony z rezultatów, rób pan resztę z czystym sumieniem że odbiorcy (koledze) się to podoba. a może i zainkasuje Pan jakaś małą kwota wtedy dokupisz Pan sobie lepszy sprzęt do tego rodzaju fotografii, a i przy okazji nabędzie Pan już jakieś umiejętności fotografii produktowej.
    Miałem dokładnie to samo napisać W końcu to właściciel sklepu zadecyduje, czy twoje fotki będą mu odpowiadać. Jego biznes.

I coście się tak uparli sprzętu używanego? Pytanie było o sprzęt do sklepu internetowego, czyli nowego. Prosto z fabryki. Chyba. Zdjęcia sprzętu używanego na Allegro, to inna bajka wg. mnie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli używane to raczej picować zdjęć nie należy, bo to nie etyczne.
    A propos etyki - wypowiesz się może w wątku?:

http://www.canon-board.info/pierwsza...42/index7.html
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów